«Προσκύνημα» στους Βουλιαράτες για την κηδεία-Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας ,εξαιτίας της αναμενόμενης κοσμοσυρροής στους Βουλιαράτες για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, αύριο το μεσημέρι.  

Οι αρχές τόσο από την μια όσο και από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουν λάβει ειδικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και γεγονότα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις των δυο χωρών, τώρα που το κλίμα είναι τόσο τεταμένο.

Μέχρι στιγμής δεκάδες πούλμαν έχουν ναυλωθεί προκειμένου να παραστούν στην κηδεία άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η οικογένεια Κατσίφα μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα παρέλαβε στη 1.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης τη σορό του Κωνσταντίνου, από το νεκροτομείο των Τιράνων, δέκα ημέρες δηλαδή, μετά το θάνατό του.

Επί δέκα ημέρες ταλαιπωρούσαν οι αλβανικές αρχές τους γονείς του 35χρονου Κατσίφα μέχρι να τους παραδώσουν την σορό του παιδιού τους

Μάλιστα για να προχωρήσει η διαδικασία χρειάστηκε, η διαμεσολάβηση του προέδρου του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτή Βαγγέλη Ντούλες προς τον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα.

Θερμή παράκληση προς όλους τους αρμοδίους είχε απευθύνει και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος