Τι κρύβουν οι αλληλοεπιθέσεις μεταξύ ιερέα και της μητέρας της Δώρας Ζέμπερη;

Στο δικαστήριο έφτασε σήμερα η -περίεργη- υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν  αλληλοκαταθέσει αφενός, ο ιερέας του Β’ Νεκροταφείου, εκεί όπου δολοφονήθηκε, η 33χρονη εφοριακός Δώρα Ζέμπερη, εναντίον της οικογένειας της νεκρής,και το αντίθετο.

Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει το παρασκήνιο και αναρωτιέται, ποια είναι η αιτία πίσω από την ένταση και τις αλληλομηνύσεις μεταξύ του ιερέα και της μητέρας

Το χρονικό

Αφορμή για την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων από την μητέρα της εφοριακού, ήταν ένα επεισόδιο που έλαβε χώρα κατά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης της κόρης της στις 17 Ιουνίου. Κατά το επεισόδιο αυτό η μητέρα της 33χρονης εφοριακού είχε ένα έντονο καβγά με τον παπά του νεκροταφείου.

Η συνέχεια αυτού του επεισοδίου γράφτηκε στα δικαστήρια με τις δυο πλευρές – την μητέρα της εφοριακού και τον ιερέα – να καταθέτουν μηνύσεις ο ένας σε βάρος του άλλου για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης και της εξύβρισης. Οι μηνύσεις δε αυτές αναμένεται να εκδικασθούν εντός του Νοεμβρίου.

Της επιτέθηκε με ομπρέλα

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια της εφοριακού,  ο ιερέας μετά το θάνατο της Δώρας είχε πάντα μία επιθετική συμπεριφορά απέναντι τους. Το αποκορύφωμα ήταν κατά τους ίδιους, την ημέρα του μνημόσυνου  ο ιερέας να επιτεθεί με μια ομπρέλα στην μητέρα της Δώρας  βρίζοντας την ίδια  και τα παιδιά της.

Εκτός όμως από την μήνυση σε  βάρος του ιερά η μητέρα και η αδελφή της Δώρας κατέθεσαν και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του, ζητώντας του να μην τις πλησιάζει ξανά όταν επισκέπτονται τον τάφο της Δώρας της αλλά και να μην εμφανιστεί ξανά σε τηλεοπτική εκπομπή για την υπόθεση αυτή. Ωστόσο, και ο ιερέας έχει καταθέσει αντίθετη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να μην τον πλησιάζει και τον ενοχλεί η οικογένεια της Δώρας.

Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των δυο πλευρών συζητήθηκαν σήμερα στο αρμόδιο δικαστήριο, όπου και κατέθεσε ως μάρτυρας μια οικογενειακή φίλη της πλευράς Ζεμπερη. Η μάρτυρας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο ιερέας επιτέθηκε στη μητέρα της Δώρας με ομπρέλα και την τραυμάτισε σε πολλά σημεία».

Ακόμη, η μάρτυρας κατάθεσε ότι ο ιερέας εμφανίζεται σε μέσα ενημέρωσης και με τα λεγόμενα του θίγει την οικογένεια και τη μνήμη της νεκρής.

«Τον κυνηγούσαν και του φώναζαν διάφορα…»

Στο δικαστήριο κατέθεσε και μάρτυρας από την πλευρά του ιερέα, ο οποίος στην κατάθεσή του ανέφερε. «Τη μέρα εκείνη ήμουν στο ναό γιατί είχαμε μνημόσυνα. Ήρθαν μητέρα και κόρη και με ρώτησαν που είναι ο πάπας. Κάποια στιγμή βλέπω τον ιερέα να τρέχει κι εκείνες από πίσω, τη στιγμή που ξεκινούσε το μνημόσυνο. Τον κυνηγούσαν και του φώναζαν διάφορα… «δολοφόνε» και τέτοια. Ο κόσμος μέσα στο ναό προσπαθούσε να ηρεμήσει τις γυναίκες. Εκείνος μπήκε στο ιερό και μπήκε και μια από αυτές. Η μητέρα δηλαδή του επιτέθηκε, του δάγκωσε το δάχτυλο και του τραβούσε τα γενιά» .

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.