Η Εισαγγελία Τιράνων καλεί τον πατέρα του Κ. Κατσίφα να καταθέσει γραπτό αίτημα για τη σορό του γιου του

Τον πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα κάλεσαν οι εισαγγελικές αρχές των Τιράνων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προξεπροκει να καταθέσει γραπτό αίτημα για την παράδοση της σορού του παιδιού του, καθώς και για να ενημερωθεί για την υπόθεση.

Η δικογραφία για την υπόθεση του θανάτου του 35χρονου Έλληνα ομογενούς διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Βαγγέλη Ιωαννίδη, από την εισαγγελία Ιωαννίνων, καθώς από χθες στο ζήτημα παρενέβη και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα του Κ. Κατσίφα, η κατάθεση ενός αστυνομικού και η φωτοτυπία της ταυτότητάς του από την οποία προκύπτει η ελληνική υπηκοότητά του.

Τη Δευτέρα, οι αλβανικές Αρχές καλούσαν την οικογένεια να παραλάβει τη σορό, αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησαν επικαλούμενες τη διεξαγωγή δεύτερης, ανεξάρτητης, έρευνας.

Την ίδια ώρα, πάντως, τα αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων έχουν καταγράψει τη δολοφονία του Κατσίφα και το σχετικό υλικό έχει κατατεθεί στις εισαγγελικές αρχές της Αλβανίας.

Επί της ουσίας, οι αλβανικές Αρχές επιδιώκουν να δεχτεί η οικογένεια και μαζί η Ελλάδα, την δική της επίσημη εκδοχή για τη δολοφονία Κατσίφα.

Τα Τίρανα “ποντάρουν” στην κούραση και εξάντληση της οικογένειας, πιστεύοντας πως στο τέλος θα δεχτεί τις “υποδείξεις” των εισαγγελικών Αρχών, ώστε να παραλάβει τον νεκρό και να τον κηδεύσει.

Νωρίτερα, την ανάγκη της πλήρους διαλεύκανσης των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα είχε ζητήσει ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου, Ευθύμης Ναυρίδης, ο οποίος μετέβη σήμερα στον προϊστάμενο της Eισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα να παραλάβει τη σορό για την ταφή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί.

«Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές Αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η Eισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας», αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας

 

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα