Τα μποφόρ της «κολάσεως» - Ανεξέλεγκτο, πύρινο μέτωπο τριών χιλιομέτρων

Σε μέτωπο τριών χιλιομέτρων εκτείνεται η πυρκαγιά που από τα ξημερώματα (στις 05:40) κατακαίει πευκόδασος στην Σιθωνία Χαλκιδικής. Στην περιοχή επιχειρούν 74 πυροσβέστες  με 34 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων και 4 αεροσκάφη. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμβάλλουν από αέρος και τέσσερα καναντέρ. Νωρίτερα, υπήρξε εισήγηση για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Κάμπος.

Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου, λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν μέχρι και τα 7 μποφόρ,αλλά και του δύσβατου του εδάφους σε ορισμένα σημεία.

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός  

Το πύρινο μέτωπο κινείται παράλληλα με τον οικισμό της Σάρτης. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που βρίσκεται στο σημείο, δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος για την εκκένωση του οικισμού

Για την πυρκαγιά συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. 

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά αποφύγαμε προς το παρόν την εκκένωση. Υπάρχει έντονος άνεμος που αναμένουμε όμως, να κοπάσει νωρίς το απόγευμα. Ωστόσο βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που ο αέρας γυρίσει, ώστε να εκκενωθεί ο οικισμός με σκάφη και πλοία», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ορισμένες κατοικίες που βρίσκονται σε πιο ορεινές περιοχές, ενώ ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Πνιγμένη στον καπνό η Σάρτη

Προς το παρόν, η Σάρτη είναι πνιγμένη στον καπνό, οι κάτοικοι βρίσκονται στον δρόμο και παρακολουθούν την εξέλιξη της φωτιάς. Μετά από μερικές ώρες διακοπής της ηλεκτροδότησης, αυτή αποκαταστάθηκε το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από την πτώση ενός δέντρου πάνω σε στύλο της ΔΕΗ.