Μπαινοβγαίνει με άνεση στο γραφείο «516» ο Ρουβίκωνας

Σε μπρα-ντε-φερ μεταξύ των πανεπιστημιακών και φοιτητών από την μία πλευρά και της ομάδας του Ρουβίκωνα από την άλλη, εξελίσσεται η διεκδίκηση του γραφείου «516», στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας,περίμεναν την αποχώρηση μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας,που από το πρωί είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα,ωστε να εμποδίσουν την πρόσβαση στην επίμαχη αίθουσα για να την ανακαταλάβουν μετά τη 1 το μεσημέρι

Φωτογραφία

Ένταση επικράτησε όταν μια φοιτήτρια επιχείρησε να τραβήξει μια φωτογραφία με το κινητό και τα μέλη του Ρουβίκωνα της το «κατέβασαν».

Τα μέλη της «παράταξης» Ρουβίκωνας, όπως τη χαρακτήρισε η πρόεδρος της Σχολής Μαρία Φουντοπούλου, είχαν ξεκινήσει να εμφανίζονται σταδιακά από τις 10:15. 

«Μας ρώτησαν γιατί είμαστε εκεί και εμείς τους απαντήσαμε ότι δεν ανήκει σε αυτούς και ότι ο χώρος πρέπει να επιστρέψει στην κυριότητα της φιλοσοφικής σχολής. Υπήρξε ένταση,  λεκτική αντιπαράθεση,  προσπάθεια να μπουν στο χώρο. Εκείνη την στιγμή δεν τα κατάφεραν» περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν η κυρία Φουντοπούλου.

«Δεν ξέρω την πρόθεσή τους αλλά ξέρω ότι η βούλησή τους είναι να μην φύγουν από το χώρο» πρόσθεσε η κυρία Φουντοπούλου παραδεχόμενη ότι «αυτο που σκεφτόμαστε είναι ότι είναι πιθανό να ξεκινήσει το παιχνίδι του ποντικού με τη γάτα».

«Τι θα κάνουμε δεν μπορώ να σας πω, υποθέτω ότι εγώ αυτό που θα έβλεπα ειναι να πάμε σε διάλογο με τα παιδιά αυτά» πρόσθεσε.