Όχι μόνο δεχόταν ασθενείς, παρά το γεγονός ότι είχε αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος από το 2016, αλλά σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, τους εφοδίαζε με μαγικά ναρκωτικά χάπια που υπόσχονταν να θεραπεύσουν πάσα ψυχική νόσο.
«Αναστάτωση» προκάλεσε σε κύκλους επωνύμων, η σύλληψη του 68χρονου πανελίστα ψυχιάτρου Δημήτρη Κουντούρη, που φέρεται ότι είχε μετατρέψει το ιατρείο στην καρδιά του Κολωνακίου σε… άντρο διακίνησης ναρκωτικών!
Σε έφοδο που έκαναν οι Αρχές το βράδυ της Δευτέρας στο ιατρείο του εντόπισαν εκατοντάδες χάπια και ουσίες που φέρεται οτι χορηγούσε με το … αζημίωτο στην κοσμική πελατεία του
Βαριές διώξεις
Ο 68χρονος με τις δεκάδες τηλεοπτικές εμφανίσεις και την πλούσια συγγραφική δραστηριότητα πέρασε χθες το πρωί το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών, της έκδοσης ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και της λειτουργίας ιατρείου χωρίς άδεια, ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή.
Μία μέρα πριν οι αστυνομικοί του ΑΤ Συντάγματος είχαν περάσει χειροπέδες τόσο σε αυτόν όσο και σε συνεργάτες του που φέρεται να απασχολούνταν στο ιατρείου του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει κάνει καταγγελία σε βάρος του. Με βάση αυτή την καταγγελία ξεκίνησαν και οι έρευνες από τις αρμόδιες αρχές.
Γνωστά ονόματα
Την ίδια ώρα εξετάζονται και δύο βιβλία που βρέθηκαν στον γραφείο του και στα οποία καταγράφονται τα στοιχεία των πελατών του και ενδεχόμενων αγοραστών των παράνομων ουσιών.
Στις επίμαχες ατζέντες μάλιστα, φέρεται να φιλοξενούνται αρκετά ονόματα του επιχειρηματικού και του καλλιτεχνικού στερεώματος που έβρισκαν ανακούφιση στις θεραπευτικές τις οποίες ακολουθούσε ο 68χρονος πίσω από τις πόρτες του υπερπολοτελούς ιατρείου του στην οδό Νεοφύτου Δούκα και Βασ. Σοφίας.
Αρκετοί από αυτούς αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να δώσουν απαντήσεις και εξηγήσεις για την υπόθεση.
Η «αποκαθήλωση»
Ο συγκεκριμένος γιατρός μεσουρανούσε τη δεκαετία του 1990 και τις αρχές του 2000, όταν και εμφανιζόταν ως “η τελευταία ελπίδα” για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Στράφηκε και στη “νόσο των τρελών αγελάδων”, την Κρόιτσφελντ – Γιάκομπ, η οποία προκαλείτο σε όσους είχαν την ατυχία να καταναλώσουν κρέας από βοοειδή που έπασχαν από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια. Το πεδίο, άλλωστε, ήταν ελεύθερο στη συγκεκριμένη πάθηση, αφού ελάχιστοι επιστήμονες γνώριζαν καλά τη νεοφερμένη από τα βοοειδή νόσο. Τότε ήταν που συνέβη το λάθος.
Εργαστηριακή εξέταση που είχε γίνει σε νοσηλευόμενο ασθενή έδειξε κάτι αμφιλεγόμενο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την περίοδο εκείνη σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν σε εξέλιξη η μανιώδης αναζήτηση πιθανών περιστατικών της Κρόιτσφελντ – Γιάκομπ, τα οποία είχαν προκληθεί έπειτα από κατανάλωση βοδινού κρέατος.
Ο γιατρός έσπευσε να αποφανθεί. “Είναι το πρώτο κρούσμα των τρελών αγελάδων”, είχε δηλώσει. Γρήγορα, όμως η εργαστηριακή εξέταση τον διέψευσε καθώς ο συγκεκριμένος ασθενής δεν είχε προσβληθεί ποτέ από τη νόσο.