Τι απάντησε η ΑΒ Βασιλόπουλος για τον βάτραχο μέσα στην σαλάτα

Η φωτογραφία, που κυκλοφόρησε στα social media και δημοσίευσε κάποιος καταναλωτής, προκάλεσε αίσθηση καθώς δείχνει έναν ολόκληρο βάτραχο και μάλιστα ζωντανό όπως αναφέρθηκε, μέσα σε μια σφραγισμένη σαλάτα σε ράφι του καταστήματος.

Αρκετοί αμφισβήτησαν τη γνησιότητα της συσκευασίας, αλλά και το πώς το βατράχι θα μπορούσε να περάσει ζωντανό μέσα από τη διαδικασία που ακολουθείται με την κοπή, πλύση και συσκευασία των λαχανικών.  

Σημειώνεται επίσης πως η σακούλα αναγράφει ημερομηνία λήξης του προϊόντος τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στις 24/9/2018 και αυτό σημαίνει πως η συγκεκριμένη σαλάτα θα πρέπει να βρέθηκε σε ράφι σούπερ-μάρκετ τουλάχιστον πριν από δύο εβδομάδες.

Ωστόσο το θέμα πήρε μεγάλη διάσταση και έγινε viral στα social media.

H επίσημη απάντηση της εταιρίας με ανάρτησή της στο Facebook ήταν εξής:  

«Το θέμα που αφορά τη σαλάτα ΑΒ μέσα στην οποία βρέθηκε ζωντανό βατραχάκι, είναι ένα γεγονός που μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη, κυρίως λόγω της πιστοποιημένης παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και των αυστηρών ποιοτικών ελέγχων που ακολουθούνται. Από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε είμαστε σε συνεχή επαφή με τον προμηθευτή μας, ο οποίος διερευνά το θέμα από την πλευρά του και έχει προχωρήσει ήδη στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί πλήρως ότι δε θα υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό στο μέλλον»

Η ΕΚΠΟΙΖΩ

«Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει και πρωτάκουστο κι η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει μεγάλη ευθύνη. Ευθύνη μεγάλη έχει ακόμα ο παραγωγός-προμηθευτής του προϊόντος αλλά κι ο ΕΦΕΤ», δηλώνει στη «Νέα Σελίδα» η αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

​«Όμως, για το τελικό προϊόν που φτάνει στο ράφι, για την ποιότητα του και για το κατά πόσο είναι ασφαλές για να καταναλωθεί την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το συγκεκριμένο super market η απάντηση η οποία έδωσε στους καταναλωτές είναι αστεία κι ανεπαρκέστατη.

Ευθύνη στον ΕΦΕΤ

«Υπάρχει ευθύνη και στον ΕΦΕΤ– χρειάζεται ενταντικοποίηση των ελέγχων οι οποίοι είναι συνήθως κατασταλτικοί όταν εμφανίζονται δηλαδή τα προβλήματα, κι όχι προληπτικοί όπως πρέπει.

Επίσης ο ΕΦΕΤ, θα έπρεπε να έχει βγάλει ανακοίνωση για το γεγονός κι αν σκοπεύει να επιβάλλει πρόστιμο στην εταιρεία, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα», σύμφωνα με την κ. Καλαποθαράκου.

Πολλά τα περιστατικά με ξένα σώματα μέσα σε τροφές

«Στην ΕΚΠΟΙΖΩ γινόμαστε αρκετά συχνά αποδέκτες τέτοιων περιστατικών με ξένα σώματα μέσα σε τροφές και τρόφιμα- πριν από 2 μήνες ένας καταναλωτής ήρθε εδώ με ένα γιαούρτι μέσα στο οποίο υπήρχε ολόκληρο κομμάτι γυαλί και σας πληροφορώ το θέμα δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ γιατί η διαδικασία της καταγγελίας είναι τόσο χρονοβόρα όσο και κοστοβόρα, γεγονός που αποθαρρύνει τους καταναλωτές.

Τελικά ο καταναλωτής πηγαίνει στο super market με το ελαττωματικό γιαούρτι και παίρνει 4-5 ως… αποζημίωση και κλείνει εκεί το θέμα», συμπληρώνει.