Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες στη Χαλκιδική - Η πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου (φώτος)

Γεγονός αποτελεί η πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου. Εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατεδάφισης περιφράξεων που εμποδίζουν την πρόσβαση προς τη θάλασσα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Επί πέντε χρόνια οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για ένα θαλάσσιο μέτωπο ενός χιλιομέτρου δίχως πρόσβαση στον αιγιαλό, παρ’ότι ο νόμος Τρίτση προβλέπει διόδους προς την ακτή ανά 300 μέτρα.

Την κατεδάφιση είχε προαναγγείλει από την Τετάρτη ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

«Από αύριο ανοίγει μία δίοδος προς την ακτή, καθώς για ένα τμήμα των 800 μέτρων δεν υπήρχε πρόσβαση», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι επρόκειτο για περίφραξη μεταξύ δύο ιδιοκτητών.

Ο κ. Κοντός παραδέχτηκε ότι αν και η κατεδάφιση ήταν προγραμματισμένη, την «επισπεύσαμε λαμβάνοντας υπόψη τα τραγικά γεγονότα». Όπως είπε, είναι η τρίτη διάνοιξη στην περιοχή της Κασσάνδρας τα τελευταία χρόνια, ενώ στόχος είναι να υπάρχουν δίοδοι ανά 300-350 μέτρα, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Δείτε φωτογραφίες: