Προβλήματα και καταστροφές στη Θεσσαλονίκη από τη σφοδρή βροχόπτωση (βίντεο&φωτο)

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε τη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα και να σημειωθούν συγκρούσεις οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου.

Η καταιγίδα, που εκτός από ισχυρή νεροποντή έφερε και δυνατούς ανέμους, ξεκίνησε γύρω στις 3 το απόγευμα από τα ανατολικά της πόλης και κινήθηκε προς τα δυτικά. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε λίμνες, δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών, ενώ τα νερά παρέσυραν κάδους σκουπιδιών και οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε, εξάλλου, στον Χορτιάτη και στον ‘Αγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τη βροχή προκλήθηκαν τροχαία ατυχήματα, όλα ευτυχώς με υλικές μόνο ζημιές, ενώ την ίδια ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. Κανονικά διεξάγεται μέχρι τώρα η κίνηση στην Περιφερειακή Οδό, όπου, όμως, τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, λόγω της συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Ενώ, η έντονη βροχή και τα «ποτάμια» που δημιουργήθηκαν στους δρόμους, παρέσυραν γλάστες ακόμα και στο πλακόστρωτο της παραλίας, κάτω από τον Λευκό Πύργο.

 

 

 

 

Όπως θα δείτε στο βίντεο, η ισχυρή βροχόπτωση, είχε αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανέβει πολύ και να υπάρχει δυσκολία στην κυκλοφορία.

Βίντεο και Φωτογραφίες: thestival.gr / seleo.gr / e-koufalia.gr

Προτεινόμενα για εσάς