Πρώτη ημέρα χωρίς την υπηρεσία UberX στην Αθήνα – Μαυραγάνης: Είναι πειρατές

Χωρίς την υπηρεσία UberX βρίσκεται από σήμερα η Αθήνα. Οι 1300 εργαζόμενοι αλλά και πάρα πολλοί πολίτες που την χρησιμοποιούσαν δηλώνουν πλήρως απογοητευμένοι.

Η Uber προχώρησε στην αναστολή της υπηρεσίας της λόγω του νέου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση, με τον οποίο αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των μεταφορών.

Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης

Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή χαρακτήρισε «πειρατές» τους οδηγούς της UberX.

«Εάν θέλουν κάποιοι να κάνουν πειρατείες της δεκαετίας του ’50 σε μια χώρα ιθαγενών, διαψεύδονται από την κυβέρνηση που παράγει νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το πράγμα είναι παράνομο γιατί ήδη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει κρίνει ότι η δραστηριότητα αυτή είναι παράνομη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Η Ελλάδα κάνει μια ρύθμιση που λέει ότι όποιος θέλει να κάνει διαδικτυακή διαμεσολάβηση θα ιδρύει υποκατάστημα στην Ελλάδα ή θα ιδρύει εταιρεία στην Ελλάδα και τότε θα ζητά άδεια από το υπ. Μεταφορών και θα συμβάλλεται με μεταφορείς».

«Αν ήταν απλώς μια διαδικτυακή υπηρεσία δεν θα παρενέβαινε στις τιμές αλλά η εταιρεία αυτή δεν ήθελε να την κάνει αυτή τη διαδικασία», σημείωσε ο κ. Μαυραγάνης.

«Αν διαρρηγνύεις σε επίπεδο φορολογικών νόμων το πνεύμα της Ελλάδας πρέπει ή να συμμορφωθείς ή να φύγεις», κατέληξε ο υφυπουργός Μεταφορών.

Από την άλλη πλευρά, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκμίσθωσης με Οδηγό Σκεύος Καβουκλής, δήλωσε:

«Δυστυχώς ζήσαμε την εμπειρία 1.300 εργαζόμενοι να αποχαιρετήσουν τις εργασίες τους ενώ ο κόσμος αγαπούσε την υπηρεσία».

«Οι Έλληνες επαγγελματίες πλήρωναν τα πάντα. «Οι αποδείξεις που εκδίδονται από τα 600 αυτοκίνητα ήταν περισσότερες από όσες έκοβαν τα ταξί», είπε.

«Η κυβέρνηση επιλέγει για «ψηφοθηρικούς λόγους να κρατήσει το επάγγελμα κλειστό».