Αυξημένα και σήμερα τα μέτρα της Τροχαίας

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στον παράγοντα οδική ασφάλεια-κυκλοφοριακή συμπεριφορά, ενόψει των εορτών του ΠΑΣΧΑ θα διανείμει σε οδηγούς και συνεπιβάτες οχημάτων ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια, που περιέχουν χρήσιμες συμβουλές για θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων από βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί και σήμερα τις ώρες:

10:00 – 17:00- Διόδια Ν. Μαλγάρων, Διόδια Ανάληψης, Διασταύρωση Κ. Καραμανλή- Βούλγαρη

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Πάσχα

Επί ποδός θα βρίσκεται το σύνολο των δυνάμεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ θα τεθούν σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα τροχαίας κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού, αλλά και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εισόδους και εξόδους της πόλης.
Όπως έγινε γνωστό, τα μέτρα περιλαμβάνουν την αστυνόμευση του οδικού δικτύου του νομού Θεσσαλονίκης και τη συγκρότηση αυξημένου αριθμού συνεργείων τροχονομικών ελέγχων, με στόχο την εξασφάλιση των πλέον ομαλών και ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, τα ειδικά συνεργεία θα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επιρροή αλκοόλ, την αντικανονική προσπέραση, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.
Στην ίδια ανακοίνωση απευθύνεται έκκληση στους οδηγούς να είναι συνεργάσιμοι, ώστε να εξασφαλιστεί η κυκλοφοριακή τάξη και να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα.
Τη Δευτέρα του Πάσχα θα ισχύσει απαγόρευση για τα φορτηγά, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, στο ρεύμα εισόδου των παραπάνω οδικών δικτύων. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν περιορισμοί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ