Επιτέλους παίρνουν μέτρα στον Έβρο! Πολλαπλασιάζουν τις περιπολίες & ενισχύονται σε οπλισμό

Αυστηρές εντολές που θέτουν σε εγρήγορση τους ακρίτες στρατιώτες στον Έβρο εκδόθηκαν τα τελευταία 24ωρα από την Αθήνα, μετά τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στις Καστανιές και τα όσα ακολούθησαν, αναφέρει το http://www.iefimerida.gr

Ειδικότερα, μετά από απανωτές συσκέψεις αποφασίστηκε (και εφαρμόζεται ήδη) να υπερτριπλασιαστούν οι ομάδες των στρατιωτικών που κάνουν τις περιπολίες στην ελληνοτουρκική οριογραμμή στον Έβρο.

Κατόπιν τούτου, από δύο άτομα που έβγαιναν ως τώρα, οι περιπολούντες αυξήθηκαν σε επτά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το http://www.iefimerida.gr ειδικές οδηγίες έχουν δοθεί και για τον τρόπο κίνησης πάνω στην οριογραμμή, όπως και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί αιφνιδιασμός, καθώς κανείς πια δεν μπορεί να εκτιμήσει με βεβαιότητα τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας. Πόσω μάλλον όταν δεν υπάρχει σαφής εικόνα:

  • για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες, και
  • για τον αριθμό των Τούρκων που κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον ανθυπολοχαγό και τον επαγγελματία υπαξιωματικό την περασμένη Πέμπτη στο δάσος των Καστανιών Έβρου.

Την ίδια ώρα, εκτός από το Μαξίμου και στο ΓΕΕΘΑ περιμένουν να σχηματίσουν εικόνα για τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, από το κατηγορητήριο που θα συνταχθεί και από το «πόσο κοντά» θα ορίσει ο Τούρκος εισαγγελέας την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης.

Αν και δεν επικρατούν οι  καλύτερες σχέσεις αυτή την περίοδο μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κυπριακή ΑΟΖ λειτουργεί κατευναστικά, αφού οι Τούρκοι μπορεί να απειλούν, ωστόσο δύσκολα θα προσεγγίσουν, έστω, τα αμερικανικά σκάφη που (όλως τυχαίως) θα συνασκούνται με δυνάμεις του Ισραήλ.