“Φύλλο πορείας” για τους Διοικητές Μονάδας και Μεραρχίας των στρατιωτικών που έπιασαν οι Τούρκοι

Άρον άρον φεύγουν από τα πόστα τους ο διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και ο επικεφαλής της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας “Ρίμινι”, όπου ανήκουν τα δυο στελέχη του Στρατού Ξηράς που συνελήφθησαν στον ‘Εβρο και κρατούνται στις Φυλακές Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με το OnAlert.gr καθώς δεν πρόκειται για τυχαία στελέχη, αλλά έμπειρους και αξιόμαχους στρατιωτικούς η απομάκρυνσή τους δεν σημαίνει και το τέλος της καριέρας τους στο Στράτευμα καθώς είναι πολύτιμοι.

Πρόκειται για τον υποστράτηγο Δημήτριο Μπονώρα και τον Ταξίαρχο Ανδρέα Φλωράτο. Ο ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι συνομίλησε επί ώρα με Τούρκο αξιωματικό και διαπραγματεύθηκε την επιστροφή των δύο Ελλήνων στην χώρα μας – που έως και εχθές το απόγευμα ήταν επικεφαλής των δυο κρίσιμων σχηματισμών, οδηγώντας τους στην έξοδο από το στράτευμα. Αυτή η εκδοχή ωστόσο δεν απηχούσε σε καμία περίπτωση τις προθέσεις της στρατιωτικής ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα.

 

Πλέον ο υποστράτηγος Μπονώρας, από την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου θα αναλάβει πόστο στον Δ’ Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με πιθανότερη την αξιοποίησή του στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού. Από την άλλη, ο Ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος θα αφήσει τη διοίκηση της  3ης Mηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας ”ΡΙΜΙΝΙ” και θα πάρει στα χέρια του τα ηνία της Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα.