Τέλος η μουσική μετά τις 12 το βράδυ στα μπαρ του Κολωνακίου

Ο δήμος Αθηναίων με απόφαση του απαγορεύει τη μουσική στα μπαρ μετά τις 12 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και μετά τη 1 τα ξημερώματα τις Παρασκευές και τα Σάββατα στην περιοχή του Κολωνακίου.

Το μέτρο που επιβάλλει ωράριο στη μουσική, αφορά συγκεκριμένους δρόμους στο Κολωνάκι, όπου παρατηρείται κοσμοσυρροή και οχλαγωγία και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τον θόρυβο.

Η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει την μετάδοση μουσικής μέχρι τις 22.00 κατά την χειμερινή περίοδο και μέχρι τις 23.00 κατά την θερινή περίοδο, κάτι που στη συγκεκριμένη περιοχή δεν τηρείται.

Η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι αυτή τη φορά δεν πρόκειται να αφήσει τα πράγματα στη τύχη τους και θα ταράξει τους ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων στη νομιμότητα, ώστε να μην υπάρξει επανάληψη του προηγούμενου καθεστώτος.

Οι απαγορεύσεις σύμφωνα με το έγγραφο αφορούν στις οδούς Ιπποκράτους, από το ύψος της οδού Σκουφά, Σκουφά με Ομήρου, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Μαρασλή, Αριστίππου, Κλεομένους, Ηλ. Ρογκάκου, Χερσώνος, Οκταβίου Μερλιέ και Ιπποκράτους.