Νέο ατύχημα με πολεμικό πλοίο: Το αρματαγωγό «Λέσβος» προσέκρουσε στην προβλήτα στο ναύσταθμο Σαλαμίνας

Ένα νέο ατύχημα σε μία από τις κύριες μονάδες επιφανείας, το αρματαγωγό “Λέσβος”, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης μέσα στο ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Το “Λέσβος” προσέκρουσε στην προβλήτα μέσα στο ναύσταθμο Σαλαμίνας κατά τη φάση της πρόσδεσής του, και υπέστη πλευρικό σκίσιμο μήκους περίπου δυο μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρματαγωγό παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή ταχύτητας 40 κόμβων, και περίπου 5 μποφόρ. Μάλιστα το πλοίο προσέκρουσε και σε άλλα αγκυροβολημένα πλοία πριν χτυπήσει στην προβλήτα.
Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Ενώ οι ζημιές στα άλλα αρματαγωγά πάνω στα οποία προσέκρουσε, δεν φαίνονται ιδιαίτερα σοβαρές,
Σήμερα θα γίνει ακριβής εκτίμηση του εύρους των ζημιών. Πάντως, το αρματαγωγό θα παραμείνει αρκετές εβδομάδες παροπλισμένο προκειμένου να επισκευαστεί.
Είναι ωστόσο αξιοσημείωτο ότι πριν από περίπου δυόμισι μήνες είχε προκληθεί και πάλι ατύχημα με τη φρεγάτα Κανάρης, η οποία κατά τον κατάπλου της στον Ναύσταθμο προσάραξε σε ξέρα κοντά στην Ψυτάλλεια.