Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το μωράκι που βρέθηκε μόνο του σε φλεγόμενο διαμέρισμα

Στη ΜΕΘ του Παίδων Αγία Σοφία νοσηλεύεται το βρέφος 14 μηνών που εντοπίστηκε μόνο του στο φλεγόμενο διαμέρισμα της πλατείας Αττικής, τη νύχτα.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, το μωράκι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη αναπνοής καθώς είναι αιμοδυναμικά ασταθές. Σημείωσε ότι η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη καθώς έχει εισπνεύσει καπνό επί πολύ ώρα. Είπε ακόμη ότι τα εγκαύματα στο κορμάκι του είναι μικρής έκτασης σε πρόσωπο, χέρια και πόδια, πρώτου βαθμού και δεν εμπνέουν ανησυχία στους γιατρούς.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, το βρέφος όταν διακομίστηκε στο Παίδων είχε τις αισθήσεις του, αλλά διασωληνώθηκε κατευθείαν λόγω της κατάστασής του. Μαζί του είναι και η μητέρα του.

Το μωρό εντοπίστηκε «έχοντας τις αισθήσεις του» από πυροσβέστες, σήμερα τα ξημερώματα, κατά την διάρκεια επιχείρησης για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αριστομένους, στην Πλατεία Αττικής.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος. Μόλις μπήκαν στο χώρο, οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το παιδάκι ήταν μόνο του εκείνη την ώρα.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 03:00. Διενεργείται έρευνα για το περιστατικό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.