Χαλάει σταδιακά ο καιρός από δυτικά. Ισχυροί νοτιάδες, άνοδος θερμοκρασίας & έντονες βροχοπτώσεις

Εξασθένιση των βορείων ανέμων αναμένουμε από σήμερα, καθώς και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Παροδικές βροχές από το απόγευμα, στη Δυτική Ελλάδα.

Στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο αρχικά ο καιρός αναμένεται άστατος, με τοπικές βροχοπτώσεις. Υποχώρηση των φαινομένων και βελτίωση του καιρού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, τη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, διάσπαρτες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχοπτώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, από το απόγευμα θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι – νοτιοδυτικοί, έντασης 4-5 μποφόρ και το απόγευμα θα ενισχυθούν, φθάνοντας τα 5-6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Στο Αιγαίο, δυτικοί – νοτιοδυτικοί, έντασης 3-5 μποφόρ, με τάση εξασθένησης, ενώ από το απόγευμα θα ενισχυθούν, φθάνοντας στο Βόρειο Αιγαίο τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και θα κυμανθεί

ενδεικτικά:

Βόρεια Ελλάδα: -3°C – 14°C

Ανατολική Ελλάδα: 0°C – 18°C

Δυτική και Νότια Ελλάδα: 2°C – 18°C

Ιόνιο: 8°C – 16°C

Βόρειο και Α. Αιγαίο: 4°C – 14°C

Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Δωδεκάνησα: 8°C – 18°C

 Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Κατά τις απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να πυκνώσουν σταδιακά.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις, έως 5 μποφόρ (στη Δ. Αττική), με τάση εξασθένισης, ενώ από το απόγευμα θα επικρατήσουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, έντασης έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: 4°C – 17°C.

Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8°C έως 16°C.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: νότιοι – νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία (στην πόλη): από 4°C έως 12°C.

 Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ισχυρές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και σε τμήματα της Βόρειας Ελλάδας, επικράτηση ισχυρών νοτίων ανέμων, άνοδος της θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα την Πέμπτη. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, οι βροχές αναμένεται να επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

 

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου                                                               

Πτυχιούχος Φυσικός

Πτυχιούχος Μετεωρολόγος-Περιβαλλοντολόγος, ΕΚΠΑ

ΠΜΣ «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα», ΕΜΜΕ-ΕΚΠΑ

Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr

(Επίσημη Σελίδα στο facebook: Patty Spiliotopoulou Φυσικός – Μετεωρολόγος – Δημοσιογράφος)