Καιρικό «διάλειμμα» πριν από νέα επέλαση με ισχυρές καταιγίδες

 

Για σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος, με διάσπαρτες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνότερες σε περιοχές της Βορειοανατολικής Ελλάδας, στο Βόρειο Αιγαίο και σε περιοχές του Νότιου Αιγαίου, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο εκδήλωσης τοπικών βροχοπτώσεων κατά τις απογευματινές ώρες στις παραπάνω περιοχές. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες και σε τμήματα το Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας.
Στην υπόλοιπη χώρα, διάσπαρτες νεφώσεις, καθώς και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι, έντασης έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με αυτά της Παρασκευής, θα κυμαίνεται, περίπου:
Στη Βόρεια Ελλάδα, από 4°C έως 16°C
Στην Ανατολική Ελλάδα, από 6°C έως 18°C βαθμούς
Στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 9°C έως 20°C βαθμούς
Στο Ιόνιο, από 10°C έως 18°C
Στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, από 12°C έως 20°C

ΑΤΤΙΚΗ
Γενικά αίθριος καιρός, με διάσπαρτες νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί, γενικά ασθενείς, έντασης έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8°C έως 19°C.
Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11°C έως 18°C.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και ενδεχόμενο εκδήλωσης παροδικών βροχοπτώσεων. Τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι, έντασης έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία (στην πόλη): από 7°C έως 16°C.

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, αναμένουμε μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με νεφώσεις κατά διαστήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες θα είναι πυκνότερες στη Β. Ελλάδα και σε περιοχές της Δ. Ελλάδας και του Αιγαίου, οπού υπάρχει και ενδεχόμενο εκδήλωσης τοπικών βροχοπτώσεων. Πιθανότητα για καταιγίδες στο Ιόνιο και την Ήπειρο, κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα φαινόμενα ενδέχεται να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς και στη συνέχεια αναμένεται να στραφούν σε νότιους, έντασης 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ στο Β. Ιόνιο, οι οποίοι από το απόγευμα ενδέχεται να ενισχυθούν και να φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ίδια περίπου επίπεδα, με τις ελάχιστες τιμές να κυμαίνονται στη Β. Ελλάδα κοντά στους 6-8°C, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές κοντά στους 10-12°C, στην υπόλοιπη Ελλάδα κοντά στους 12°C και στα νησιά κοντά στους 10-12°C. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται, στη Β. Ελλάδα κοντά στους 16-18°C, στη Νότια Ελλάδα κοντά στους 20°C και στις υπόλοιπες περιοχές κοντά γύρω στους 17-19°C.

ΑΤΤΙΚΗ
Άστατος καιρός, με νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχοπτώσεων. Τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: θα επικρατήσουν σταδιακά από νότιες διευθύνσεις, έντασης έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10°C έως 18°C.
Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10°C έως 19°C.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Άστατος καιρός, με νεφώσεις και ενδεχόμενο εκδήλωσης παροδικών βροχοπτώσεων.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις, έντασης έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία (στην πόλη): από 8°C έως 16°C.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, αναμένουμε νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με πυκνές νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Β. Ελλάδα, οι οποίες στη συνέχεια είναι πιθανό να επεκταθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αναμένεται να στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει πτώση. Ενδεχόμενη ψυχρή εισβολή την Τρίτη και την Τετάρτη, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και πιθανές χιονοπτώσεις σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα.

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων “SiMeteo AWPS”, και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.

(Για περισσότερες πληροφορίες – αναλυτική πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του SiMeteo.
Link: http://www.simeteo.gr/)