Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία σήμερα

Το οργανωμένο σύστημα χαμηλών πιέσεων το οποίο επηρεάζει τη χώρα μας κατά τις τελευταίες ημέρες,  κατευθύνεται προς τα ανατολικά και θα συνεχίσει να δίνει έντονα φαινόμενα. Το κυκλωνικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Ιονίου, είναι ικανό να δώσει ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, καθώς και θυελλώδεις ανέμους στα νησιά και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

 Πιο αναλυτικά:

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου τα φαινόμενα προβλέπεται να παρουσιάσουν μεγαλύτερη εμμονή και σε μεγάλη έκταση. Σε μικρότερο βαθμό, αναμένεται να επηρεαστεί και η Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική:

Βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, τοπικά έντονες.

 ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Βροχές και καταιγίδες, παροδικά ισχυρές, σε μεγάλο μέρος της χώρας. Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων, στη Δυτική Ελλάδα και ενδεχομένως και σε άλλες περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην Αττική:

Πιθανότητα εκδήλωσης βροχοπτώσεων και καταιγίδων, οι οποίες ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονες.

 

Οι πολίτες πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές, εάν και εφόσον κρίνεται απαραίτητο. Καλό είναι να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων φαινομένων και να μην επιχειρούν να διασχίσουν πλημμυρισμένους δρόμους, με οποιοδήποτε μέσο.

 

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου                                                               

Πτυχιούχος Φυσικός

Πτυχιούχος Μετεωρολόγος-Περιβαλλοντολόγος, ΕΚΠΑ

ΠΜΣ «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα», ΕΜΜΕ-ΕΚΠΑ

Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr

(Επίσημη Σελίδα στο facebook: Patty Spiliotopoulou Φυσικός – Μετεωρολόγος – Δημοσιογράφος)