Η "Ευρυδίκη" σάρωσε Σύμη, Κέρκυρα, Άργος - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Ευρυδίκη» είναι από χθες το πρωί η χώρα. Βροχές και καταιγίδες πλήττουν την κεντρική και νότια Ελλάδα. Σήμερα Τρίτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν στις δυτικές παράκτιες και νησιωτικές περιοχές, αλλά και στην Ήπειρο.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κέρκυρα, η Σύμη και το Άργος

Χθες Δευτέρα το απόγευμα, στο λιμάνι της ακριτικής Σύμης ένα τεράστιο κύμα «κατάπιε» τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα παρασύροντάς τα στο βυθό της θάλασσας. Κάποια ήταν οχήματα παρκαρισμένα έξω από σπίτια, άλλα βρίσκονταν στην προκυμαία για να επιβιβαστούν στο πλοίο. Βατραχάνθρωποι θα βουτήξουν να εξακριβώσουν αν μέσα υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σύμης, το νησί παρέμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση όλη τη νύχτα, καθώς η βλάβη στον σταθμό της ΔΕΗ δεν αναμενόταν να φτιαχτεί άμεσα. Το μέγεθος των ζημιών αναμένεται να υπολογιστεί το πρωί αφού οι βροχοπτώσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες και πρωτόγνωρες για το νησί. Από νωρίς σήμερα βρίσκονται στο νησί πυροσβεστικές αντλίες και μηχανήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Νωρίτερα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Paros», δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Σύμης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Ρόδου.

Στην Κέρκυρα ένας 57χρονος έχασε τη ζωή του, μέσα στο αμάξι του. Εγκλωβίστηκε σε αυτό με την οικογένειά του όταν ένας  χείμαρρος το ακινητοποίησε. Η σύζυγος και τα παιδιά του πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν, όχι όμως και εκείνος. Σύμφωνα μεε πληροφορίες της ιστοσελίδας Corfu News είχε φτάσει στην Κέρκυρα μόλις το πρωί της Παρασκευής, για ολιγοήμερες διακοπές, από την Αγγλία όπου ζούσε.

Στην Ηγουμενίτσα η έντονη χαλαζόπτωση κατέστρεψε καλλιέργειες, και η βρχόπτωση μετέτρεψε δρόμους του επαρχιακού δικτύου σε ποτάμια.

Αμύθητες ζημιές και στην Αργολίδα χθες από την Ευριδίκη. Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν σε  σημεία του οδικού δικτύου.

Στην περιοχή των Λευκακίων στο Ναύπλιο ο δρόμος πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Στο Αργολικό το ρέμα που περνά στο χωρίο έχει φουσκώσει, στον κόμβο Νέα Τίρυνθας στη Νέα Εθνική έχει πλημμυρίσει ένας παράδρομος.

Λάσπη, πέτρες και αμέτρητες ποσότητες ορμητικών νερών κατέβασε στο Ναύπλιο το ρέμα Ραμαντάνι.Έτσι η αστυνομία προχώρησε σε αποκλεισμό του δρόμου που περνάει μέσα από την κοίτη του ρέματος

Όπως προειδοποιούν τα τοπικά Μέσα πάντως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί εκτός από το Ραμαντάνι και σε όλα τα ρέματα της περιοχής και να μην επιχειρούν να περάσουν μέσα από αυτά με τα αυτοκίνητα τους ακόμη και αν το νερό του φαίνεται λίγο.

Ήδη ο Δήμος Ναυπλιέων και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έχουν ξεκινήσει εργασίες με μηχανήματα προκειμένου να απομακρύνουν φερτά υλικά που έχουν φράξει την δίοδο του νερού.