Ο Λ. Παπαδήμος περιγράφει τη στιγμή της έκρηξης-Σοκαριστικές εικόνες από το όχημά του

Τα όσα έζησε περιγράφει στην κατάθεσή του ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου επικράτησε το χάος. Καπνοί, αέρια, σπασμένα τζάμια και αίματα.

Όπως αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, το δέμα είχε όγκο, και νόμιζε έτσι ότι πρόκειται για κάποιο βιβλίο.

«Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μια πλευρά του και η άλλη ήταν κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός, σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν έφερα τον φάκελο κοντά στα μάτια μου και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν πρόκειται για βιβλίο αλλά για μια μεγάλη κασετίνα δισκετών cd. Το κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο, πιθανόν με τη βοήθεια κάποια μηχανής».

Στην συνέχεια περιγράφει τη στιγμή της έκρηξης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με το που έκανε ν΄ανοίξει τον φάκελο, ο μηχανισμός έσκασε προκαλώντας πανικό.

“Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησαν να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας ανέφερα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ενέργειας σημειώθηκε έκρηξη του κουτιού που είχα στα χέρια μου. Ταυτόχρονα άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια κι ένιωσα έντονα την πίεσή τους καθ’ όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο μου”.

Ο «Τύπος της Κυριακής» δημοσιεύει φωτογραφίες ντοκουμέντο από το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού, λίγο μετά την επίθεση.