Το Seajet 2 προσέκρουσε στον προβλήτα της Σίφνου - Εγκλωβισμένοι στο νησί 196 επιβάτες

Περιπέτεια για 196 επιβάτες όταν το ταχύπλοο καταμαράν SeaJet 2 στο οποίο επέβαιναν, προσέκρουσε σήμερα το πρωί, στον προβλήτα της Σίφνου, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, δύο άτομα που τραυματίστηκαν ελαφρά,  μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας του νησιού και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών εξήλθαν.

Όμως η ταλαιπωρία των επιβατών δεν έχει τέλος. Το ταχύπλοο έχει μικρό ρήγμα πάνω από την ίσαλο γραμμή στην πλώρη δεξιά κι έτσι του απαγορεύτηκε ο απόπλους.

Το δρομολόγιο που εκτελούσε είναι: Πειραιάς-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος-Φολέγανδρος-Σαντορίνη-Κατάπολα-Κουφονήσια-Νάξος-Μύκονος και μετά θα έκανε την αντίστροφη διαδρομή, δηλαδή Νάξο-Σαντορίνη-Φολέγανδρο-Μήλο-Σίφνο-Σέριφο-Πειραιά.

Η Σίφνος ήταν μόλις το δεύτερο νησί που πρόλαβε να δέσει σήμερα, κι αφού όλοι οι επιβάτες αναγκάστηκαν μετά την πρόσκρουση να αποβιβαστούν στο λιμάνι της, παραμένουν “εγκλωβισμένοι” εκεί. Η εταιρία αναμένεται να μεριμνήσει να προωθηθούν στους προορισμούς τους.