"Βουλιάζει" το λιμάνι του Πειραιά απ' τους ταξιδιώτες - Έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ

Τελευταίο σαββατοκύριακο πριν τον Δεκαπενταύγουστο κι οι αναχωρήσεις απ’ τα 2 μεγάλα λιμάνια της χώρας, Πειραιά και Ραφήνα, αναμένεται να κορυφωθούν.

Απ’ τον Πειραιά σήμερα Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί να φύγουν συνολικά 26 πλοία, από τη Ραφήνα 18 πλοία, ενώ από το Λαύριο 7.

Ήδη όμως απ’ το πρωί γύρω απ’ το λιμάνι του Πειραιά, εξαιτίας των έργων, σε ένα μεγάλο κομμάτι του οδοστρώματος, στο ύψος του Καραΐσκάκη αλλά και στην Γούναρη, οι δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι και χιλιάδες οχήματα σταματημένα στο ίδιο σημείο για ώρα, με τα νεύρα των οδηγών να έχουν σπάσει.

Γι’ αυτό και το λιμενικό προειδοποιεί ξανά τους ταξιδιώτες να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα από την ώρα αναχώρησης του πλοίου τους, στο λιμάνι.

Χθες, Πέμπτη 10 Αυγούστου από τον Πειραιά αναχώρησαν 24 πλοία με 23.762 επιβάτες, από Ραφήνα αναχώρησαν 13 πλοία με 6.005 επιβάτες, ενώ τέλος από το Λαύριο υπήρξαν έξι δρομολόγια με 1250 επιβάτες.

Μάλιστα οι αρχές ενημερώνουν ότι έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια για τα σημερινά δρομολόγια, ενώ για τον Δεκαπενταύγουστο η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Παράλληλα, αυξημένη είναι η κίνηση και στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων. Μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, έχουν προγραμματιστεί 170 έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση περισσότερων από 45.000 επιβατών.

Την ίδια ώρα στα αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σημειώνεται αύξηση 9,8% στον συνολικό αριθμό των επιβατών για το επτάμηνο του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Μάλιστα, για το επτάμηνο του 2017, οι επιβάτες, σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ξεπέρασαν τα 31 εκατομμύρια, που σημαίνει περισσότεροι κατά 2,8 εκατομμύρια, σε σχέση με πέρυσι.