Σύλληψη δύο συνεργών του Χ.Ξηρού - Την Παρασκευή θα απολογηθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή

Στη σύλληψη δύο συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού προχώρησε η αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου.

Πρόκειται για έναν Έλληνα 54 ετών και έναν αλλοδαπό, αλβανικής υπηκοότητας, 37 ετών.

Ο 54χρονος ήταν απότακτος αστυνομικός που είχε εκδιωχθεί από το Σώμα πριν 12 χρόνια καθώς είχε εμπλακεί σε υπόθεση αρχαιοκαπηλείας. Μάλιστα, πρόσφατα, είχε συλληφθεί εκ νέου για λαθρεμπόριο τσιγάρων και όπλων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές.

Τα αποτυπώματά τους και γενετικό υλικό έχουν βρεθεί σε οπλισμό στα σπίτια που χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός σε Ανάβυσσο και Περαχώρα Λουτρακίου.

Οι δύο συνελήφθησαν μετά από εντάλματα του ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών για τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών όπλων και πιστολιών κλπ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και από εκεί προσήχθησαν στον Εισαγγελέα.

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή που ερευνά υποθέσεις τρομοκρατίας, οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, παράνομη οπλοφορία και υπόθαλψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι φερόμενοι ως δράστες

Ο 54χρονος Χρήστος Πατουχέας φέρεται να είναι ο απόστρατος αστυνομικός που συνελήφθη ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο εν λόγω άνδρας είχε ανοίξει μονάδα αφαλάτωσης στην Μάνη λίγα χρόνια μετά την αποστρατεία του το 2002 όταν είχε κατηγορηθεί για αρχαιοκαπηλία. Φωτογραφία του είχε δημοσιευτεί το 2011 σε αφιέρωμα του «Έθνους» για τη μονάδα αφαλάτωσης που είχε ιδρύσει.

Υπηρέτησε στα ΕΚΑΜ και στην Διεύθυνση Ασφαλείας. Το 2012 φυλακίστηκε, καθώς καταδικάστηκε για υπόθεση λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο το 2013 και βγήκε από τη φυλακή το καλοκαίρι το 2014.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν την προμήθεια οπλισμού και ανεύρεση των σπιτιών που θα χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Όσον αφορά στον δεύτερο, τον 37χρονο Αλβανό, είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2013 για ληστεία σε περίπτερο και υπόθεση ναρκωτικών.