ΕΡΤ: Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Διονύσης Τσακνής

Αλαλούμ στην ΕΡΤ, αλαλούμ και στην κυβέρνηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Όπως γράφει σήμερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, συνθέτης Διονύσης Τσακνής, συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του υπέβαλε την παραίτησή του.

Αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης ήταν οι αρμοδιότητές του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, μετά και την επιλογή του νομικού κ. Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ύστερα από διαγωνισμό και ομόφωνη έγκριση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επιχείρησε να μεταπείσει τον Διονύση Τσακνή και αναμένεται συνάντηση τις επόμενες ημέρες με θέμα τις αρμοδιότητες του προέδρου της ΕΡΤ.

Νωρίτερα χθες εξάλλου είχαμε άλλο επεισόδιο με το ΔΣ της ΕΡΤ, όταν διέρρευσε στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα “Αυγή”, ότι ο Χάρρυ Κλυνν τοποθετείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Η είδηση μεταδόθηκε και από την Εφημερίδα των Συντακτών στη συνέχεια έκανε το γύρο του διαδικτύου. Λίγες ώρες αργότερα, πηγή του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής διέψευσε την είδηση.

Υπενθυμίζεται ότι στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έχει ήδη αναλάβει ο Βασίλης Κωστόπουλος ενώ αναπληρωτής του αναμένεται να τοποθετηθεί ο Γιώργος Θαλασσινός. Τα άλλα μέλη του ΔΣ είναι ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο Διονύσης Τσακνής και δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων.