Λάρισα: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες αεροσκάφους - Η τραγική ειρωνεία για τη σύντροφο του ενός

Τραγικό δυστύχημα συνέβη χθες το βράδυ όταν μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε και σκοτώθηκαν τα 2 άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Οι έρευνες για το αεροσκάφος τύπου TL 20 της αερολέσχης Λάρισας, είχαν ξεκινήσει από νωρίς το βράδυ, γύρω στις 10.00 όταν χάθηκε από το ραντάρ και οι επιβαίνοντες δεν απαντούσαν στα κινητά τους.

Στο μικρό αεροσκάφος βρίσκονταν δύο άτομα: ο ιδιοκτήτης του αεροσκάφους, Διονύσης Τσεκούρας, 43 ετών κι ο φίλος του Νικόλαος Γρηγορίου.

Ο 34χρονος Νικόλαος Γρηγορίου, ήταν αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αυτή τη χρονική περίοδο υπηρετούσε στην Καλαμάτα.

Τραγική λεπτομέρεια: Η σύντροφός του ενημερώθηκε για τον θάνατό του, όταν το 251 ΓΝΑ όπου εργάζεται,, τέθηκε σε επιφυλακή για να υποδεχθεί πιθανό τραυματία ή νεκρό από την πτώση του αεροπλάνου.

 

 

Ο Διονύσης Τσεκούρας ήταν γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εμπορίας και διανομής μάρκας καφέ. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών:

 

 

 

 

Τελικά γύρω στις 3.00 τη νύχτα, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του στην περιοχή Δένδρα, μέσα σε χωράφι. Οι δύο επιβαίνοντες ήταν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.

 

 

Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του μονοκινητήριου, διεξάγονταν τόσο από αέρος, με ελικόπτερο Απάτσι του στρατού, όσο και από το έδαφος, με την αποστολή τριών οχημάτων της Πυροσβεστικής. Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του ήταν δύσκολη, καθώς η νύχτα και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους εμπόδιζαν τον εντοπισμό του.

 

 

Οι έρευνες γινόντουσαν σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά βρέθηκε.

 

 

 

Κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, θα φτάσει  στο σημείο του συμβάντος το μεσημέρι προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους παραμένουν στο σημείο και φυλάσσονται από δυνάμεις της Αστυνομίας.