Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στο Κρυονέρι Αττικής - Άνοιξαν οι δρόμοι (βίντεο)

 

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε γύρω στις 10 σήμερα το πρωί στο Κρυονέρι Αττικής, σε δασική έκταση. Η φωτιά ξεκίνησε  πάνω από το γήπεδο της περιοχής, προς το νεκροταφείο.

Επί τόπου έσπευσαν  45 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ 3 αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Ακόμη, γειτονικοί δήμοι έστειλαν εκτάκτως υδροφόρες.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, και φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ, δυσκόλεψαν το έργο της πυρόσβεσης. Πλέον η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και στην περιοχή παραμένουν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 13 Οχήματα των Δήμων και 28 άτομα πεζοπόρο. Τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει.  Παράλληλα, αποκαταστάθηκε  η κυκλοφορία στον Κρυονέρι που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Ευτυχώς  δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά, ήταν  ορατή από την Εθνική Οδό, ενώ η μυρωδιά του καπνού έφτανε στα βόρεια προάστια.

 

 

 

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου απήθυνε έκκληση σε όποιον δεν έχει δουλειά και βρίσκεται στην περιοχή να απομακρυνθεί για να διευκολύνει το έργο της πυροσβεστικής. Μάλιστα έχουν γίνει διακοπές κυκλοφορίας στην λεωφόρο Κρυονερίου στο ρεύμα προς τα Βασιλικά κτήματα και στην λεωφόρο Τατοϊου προς το καταφύγιο Κατσιμιδίου προκειμένου να κινούνται άνετα τα πυροσβεστικά οχήματα και οι υδροφόρες.

Λίγα λεπτά μετά τις 11:30 το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, που έσπευσε στο σημείο,  δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα όμως με την Πυροσβεστική η φωτιά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

 

Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, ανέβασε  βίντεο απ΄την περιοχή στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: