Φωτιά στη Μάνη: 3η μέρα αγωνίας με ισχυρούς ανέμους - Στάχτη σπίτια, αυτοκίνητα - Συγκλονιστικές εικόνες

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα μαίνεται η φωτιά στην Ανατολική Μάνη, σε 2 μέτωπα τώρα: το πρώτο στο χωριό Κοκκάλα, το δεύτερο στο Παρασυρό.

Στο χωριό Κοκκάλα η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας και είναι σε ύφεση. Όμως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι κι έτσι η Πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 29 άτομο πεζοπόρο, κι από αέρος ένα πυροσβεστικό CL-215.

 

 

Δεν εκκενώθηκαν οι οικισμοί Νυμφίο και Κοκκάλα, αλλά για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν για λίγο οι ένοικοι δύο ξενοδοχείων που λειτουργούν στην περιοχή, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αργά χθες το βράδυ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Οι ένοικοι των ξενοδοχείων επέστρεψαν στα δωμάτιά τους αργότερα τη νύχτα.

 

 

Ισχυρότατοι άνεμοι πνέουν και στο πύρινο μέτωπο στον Παρασυρό που καίει από το απόγευμα της Κυριακής κι εκεί επιχειρούν 30 Πυροσβέστες με 12 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο.

Καταστροφικότερο όλων ήταν το μέτωπο στον Κοτρώνα όπου κάηκαν 15 σπίτια και εκκλησάκια με τους κατοίκους, τον δήμαρχο, και την αντιπεριφερειάρχη να επιρρίπτουν ευθύνες στην Πυροσβεστική υποστηρίζοντας ότι δεν εκτίμησε σωστά την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς.

 

 

Η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη ξέσπασε το περασμένο Σάββατο αλλά εξαιτίας κακής εκτίμησης, αναζωπυρώθηκε και συνέχισε το καταστροφικό της έργο.