ΕΦΚΑ: Υπάλληλοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα αλλά επιστρέφουν στη θέση τους ατιμώρητοι!

Κι όμως είναι γεγονός! Δεκαεννέα επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ που ακόμη και οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί ότι καταχράστηκαν ποσά από τα δημόσια ταμεία, επιστρέφουν στις θέσεις τους!

Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», αιτία είναι το ότι ακόμα δεν έχουν συγκροτηθεί πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016 κι έτσι δεν έχει γίνει η εκδίκασή τους.

Αφού λοιπόν λήγει η διετία της ημιαργίας τους, μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους – δηλαδή όχι μόνο δεν θα τιμωρηθούν, όχι μόνο δεν θα τους επιβληθούν ποινές για τις παράνομες ενέργειες που διέπραξαν, αλλά θα συνεχίσουν να εργάζονται και να πληρώνονται!

Ωστόσο, αυτό που κάνει ιδιαίτερη αίσθηση είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια των Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων που διεξήχθησαν σε βάρος τους, παραδέχθηκαν τις πράξεις τους, αλλά εν τη απουσία πειθαρχικού οργάνου δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση τείνει να εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για το υπουργείο Εργασίας καθώς πραγματοποιεί αγώνα δρόμου προκειμένου να φέρει διάταξη για τη συγκρότηση πειθαρχικού συμβουλίου ενώ παράλληλα εκκρεμούν υποθέσεις ακόμη 250 υπαλλήλων.