Διακοπές ρεύματος πριν καν ξεκινήσει ο δυνατός καύσωνας!

Το δίκτυο της ΔΕΗ φαίνεται ότι δυσκολεύεται να αντέξει την αυξημένη κατανάλωση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που έχουμε τις τελευταίες μέρες, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για το τι θα γίνει από αύριο που ο καύσωνας θα έχει έρθει για τα καλά στη χώρα μας.

Ήδη με το «καλημέρα» των υψηλών θερμοκρασιών καταγράφηκαν τα πρώτα προβλήματα με διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής όπως η Καλλιθέα.

Ωστόσο η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι για την ώρα δεν υπάρχει πρόβλημα με τα επίπεδα επάρκειας του ηλεκτρικού ρεύματος επικαλούμενη τα σενάρια του ΑΔΜΗΕ για φέτος όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στην πρόσφατη μελέτη επάρκειας.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή στο ακραίο σενάριο η ζήτηση θα φτάσει τα 9.985 Mw όταν το καλοκαίρι του 2007 στις ημέρες του μεγάλου καύσωνα η ζήτηση έφτασε στα επίπεδα-ρεκόρ των 10.300 Mw.

Σε περίπτωση όμως που η ζήτηση φτάσει στα ύψη, από ταυτόχρονη χρήση κλιματιστικών στις ώρες αιχμής, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, από τη ΔΕΗ λένε ότι υπάρχει και το Αμύνατιο το οποίο έχει λιγνίτη για 25 ημέρες.

Ας ελπίσουμε ότι έτσι είναι γιατί από αύριο στην Ελλάδα το θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο»!