Δύο νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στο Σχινιά - Τη μετέδιδε live ο ένας στο Facebook! Βίντεο

Τραγωδία είχαμε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στον Σχινιά όπου ψεκαστικό ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας έχασε ύψος και έπεσε σε βαλτώδη περιοχή.

Νεκροί είναι δύο άνθρωποι που επέβαιναν, ο χειριστής κι ένας υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου. Σοβαρά τραυματισμένος αλλά εκτός κινδύνου ένας φοιτητής.

O χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, ήταν συνταξιούχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας κι είχε στον Πειραιά δική του εταιρεία με ελικόπτερα.

 

 

Το ανατριχιαστικό στοιχείο είναι ότι ο υπάλληλος της εταιρίας ασφαλείας του υγροβιότοπου που επέβαινε στο ψεκαστικό ελικόπτερο μετέδιδε live την μοιραία πτήση στο προφίλ του στο facebook, μέχρι την τελευταία στιγμή!

Το βίντεο είναι αναρτημένο στο προφίλ του, και διαρκεί περίπου ενάμιση λεπτό. Αρχικά φαίνεται ο υδροβιότοπος του Σχινιά από ψηλά, ενώ όσο προχωρά, το ελικόπτερο φαίνεται να  χάνει ύψος και να αυξάνει ταχύτητα, ενώ ακούγεται μόνο ο ήχος από την μηχανή.

Ξαφνικά η εικόνα διακόπτεται.

 

 

Αυτός είναι ο άτυχος φύλακας του κωπηλατοδρομίου:

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο έπεσε σε πτήση εκτός υπηρεσίας. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου: “Αφού τέλειωσαν τη ρίψη, ο φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Δυστυχώς όμως το ελικόπτερο έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ κι είχαμε το δυστύχημα αυτό.”

Οι κάτοικοι που κατάλαβαν τι συνέβη, ενημέρωσαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και έσπευσαν στο σημείο να βοηθήσουν. Εκεί εντόπισαν ένα άτομο σε κοντινή απόσταση από το ελικόπτερο. Ήταν ο φοιτητής που είχε καταφέρει να βγει από τα συντρίμμια.

Οι πυροσβέστες έφτασαν με δυσκολία στο ελικοπτέρο, γιατί είχε πέσει μέσα στο βάλτο, κι απεγκλώβισαν τα άλλα δύο άτομα, που όμως δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο όμως ήταν πλέον αργά.

 

 

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν εννέα οχήματα και 27 άνδρες της Πυροσβεστικής, καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού.