Έρευνα PRORATA: Κακή η συμφωνία στο Eurogroup για το 47%- Άνοιξε πάλι η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Οι ισχυρισμοί κι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για ανάπτυξη και έξοδο από την επιτροπεία, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας του Eurogroup, φαίνεται ότι δεν έπεισαν διόλου τους Έλληνες ψηφοφόρους, στην τελευταία δημοσκόπηση που διεξήγαγε η PRORATA για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Αντιθέτως, από την έρευνα της PRORATA, που διεξήχθη στις 19 και 20 Ίουνίου, δηλαδή το διήμερο που ακολούθησε το Eurogroup της Πέμπτης, προκύπτει ότι οι Έλληνες όχι μόνο δεν στάθηκαν στην επιτυχία του κλεισίματος της αξιολόγησης, αλλά αυτό που τους “καίει” είναι τα μέτρα που ψήφισε η Βουλή για αύξηση του αφορολόγητου και περικοπή των συντάξεων.

Ειδικά για τη συμφωνία του Eurogroup για την αξιολόγηση και το χρέος, το 47% των ερωτηθέντων την κρίνει «κακή», ενώ ειδικότερα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 55% την κρίνουν «μάλλον κακή» και «κακή». Παράλληλα, το 35% των ερωτηθέντων δηλώνουν απογοητευμένοι από την συμφωνία, το 12% θυμωμένοι, και το 16% αγχωμένοι.

Αξιοσημείωτη είναι κι η εκτίμηση εκλογικής επιρροής της PRORATA, στην οποία η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 16 μονάδες με την αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίζει 6 μονάδες από τον Μάιο και να φτάνει στο 36%. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στάσιμος στο 20%.

Τα ποσοστά τους αυξάνουν όμως και τα υπόλοιπα κόμματα, σε σχέση με τον Μάιο. Ειδικότερα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη πάει στο 14% από το 11%, το ΚΚΕ στο 13% από το 9%, και το Ποτάμι φτάνει στο 9% κερδίζοντας 2 μονάδες. Άνοδος και για τη Λαϊκή Ενότητα που από το 2% φτάνει στο 4%.

Στάσιμη παραμένει στο 9% η Χρυσή Αυγή, ενώ η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 8%, δηλαδή στα ίδια επίπεδα με τον Μάιο.

Πτώση καταγράφεται για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, από το 5% στο 2%.