Δυναμικό «παρών» των «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα: Φύγετε, μας εξαπατήσατε!

Ένα χρόνο μετά την πρώτη τους αντικυβερνητική διαδήλωση, οι «Παραιτηθείτε» επέστρεψαν για να εκφράσουν την αγωνία τους για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Η πρωτοβουλία που γεννήθηκε και οργανώθηκε μέσω των social media δίνει το «παρών» στην κεντρική πλατεία της Αθήνας κλείνοντας τη λεωφόρο Αμαλίας για πολλή ώρα.

Ένα χρόνο μετά, και λίγες μέρες μετά την υπογραφή μιας ακόμη επώδυνης συμφωνίας για τη χώρα, οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται χωρίς πολλά πανό και σημαίες – πλην ορισμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δίνουν το στίγμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού τους- το Κίνημα Παραιτηθείτε επιδιώκει διπλό στόχο: Αφενός να ακουστούν τα πολύ συγκεκριμένα αιτήματά του, αφετέρου να κάνει σαφές ότι δεν ήταν «πυροτέχνημα» και σκοπεύει να κάνει διακριτή την παρουσία του.

Τα αιτήματα των «Παραιτηθείτε»:

– Σοβαρή συνεννόηση χωρίς προβοκατόρικη δήθεν εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη για το κοινό στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και χωρίς τις άκριτα “τυφλές” υπογραφές σε ό,τι γράφουν τα Μνημόνια πίσω από κλειστές πόρτες στις Βρυξέλλες, προκειμένου κάποιοι να κρατήσουν τις καρέκλες τους -και τους παχυλούς τους μισθούς- ώστε να συνεχίσουν να διορίζουν τα “Δικά τους Παιδιά” για να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον.

– Δραστικές περικοπές δαπανών παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος, με ουσιαστική αξιολόγηση στον Δημόσιο Τομέα και με απομάκρυνση τυχόν αργόμισθων και ατόμων που διορίστηκαν με πλαστά πτυχία ή εντελώς ελλιπή προσόντα.

– Άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.

– Ουσιαστικά ισοδύναμα που θα οδηγήσουν στη δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων και άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε όλοι μας καθαρά λόγω της απίστευτης ανευθυνότητας των κυβερνώντων.

Εμπνευστής της κίνησης «Παραιτηθείτε» είναι ο αρχιτέκτονας και εικαστικός Στάθης Στάικος, γνωστός στο διαδίκτυο και ως “Ethan Quinn”, ενώ ανάμεσα στους περίπου 50 συνδιοργανωτές συμπεριλαμβάνονται ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, η δημοσιογράφος Ελισσάβετ Ζητουνιάτη, οι επιχειρηματίες Γιώργος Τσουκαλαδάκης και Αλφρέντο Σαλτιέλ και η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Μπινιάκου.

Όπως λένε οι διοργανωτές, αποφάσισαν να επαναλάβουν αυτό που έκαναν και πέρυσι: πολίτες, χωρίς κομματικούς χρωματισμούς, ενώνονται και απευθύνουν κάλεσμα μέσω Facebook για συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Αίτημα η παραίτηση της κυβέρνησης.

«Όλοι οι πολίτες οι οποίοι ανήκουμε στο δημοκρατικό τόξο δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα της αριστερο-δεξιάς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.