Τρόμος στις Βρυξέλλες: Καμικάζι πυροβολήθηκε ενώ ετοίμαζε μακελειό στον σιδηροδρομικό σταθμό (βίντεο)

Υπό έλεγχο έθεσε άμεσα η βελγική αστυνομία την κατάσταση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, μετά την εξουδετέρωση του επίδοξου βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος φορούσε ζώνη με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η έκρηξη, που πραγματοποιήθηκε κοντά στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, δεν ήταν έντασης τέτοιας που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τραυματισμούς.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στις Βρυξέλλες και η Grand Place εκκενώθηκε με εντολή της αστυνομίας. Σύμφωνα με πηγές στρατιώτες πυροβόλησαν άνδρα από τον οποίον προεξείχαν καλώδια και φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ».

Δεν είναι σαφές εάν ο επίδοξος βομβιστής είναι νεκρός. Άλλα θύματα ή τραυματίες δεν υπάρχουν.

Η εισαγγελία των Βρυξελλών επιβεβαίωσε ότι ο φερόμενος ως δράστης της έκρηξης πυροβολήθηκε.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το πρόσωπο αυτό φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, όπως μετέδωσαν νωρίτερα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Η βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού επί 18 μήνες και πλέον, αφότου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με έδρα τις Βρυξέλλες διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι τον Νοέμβριο του 2015 και διέπραξαν τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών και σε έναν σταθμό του μετρό της πόλης τον Μάρτιο του 2016.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι «υπήρξε ένα συμβάν στον Κεντρικό Σταθμό. Έγινε μια έκρηξη (…) ένα πρόσωπο εξουδετερώθηκε από στρατιώτες που βρίσκονταν επιτόπου. Αυτή τη στιγμή, έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών στον σταθμό και όλα είναι υπό έλεγχο».