"Έφυγε" ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Γουλανδρής

Απεβίωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Γουλανδρής, στο σπίτι του, κοντά στα εγγόνια του και στα παιδιά του, λίγες μόνο ώρες αφού είχε γυρίσει από νοσοκομείο.

Πολύ λένε ότι ήταν ο θάνατος της πολυαγαπημένης του συζύγου Μαριέττας το περασμένο Πάσχα που επιβάρυνε κατόπιν σοβαρά την υγεία του.

Γιος του Νικόλαου Ι. Γουλανδρή, που με τα αδέρφια του Γιάννη και Λεωνίδα, συνέχισαν την οικογενειακή παράδοση στη ναυτιλία, ενώ η αδερφή τους Άννα συνέδεσε το όνομά της με τον αείμνηστο Δημήτρη Χορν.

Ο Αλέξανδρος Γουλανδρής διανύοντας την όγδοη δεκαετία της ζωής του, παρέμενε ένας απλός προσιτός άνθρωπος, ο οποίος μοίραζε τη ζωή του μεταξύ Αθήνας- Πόρτο Χέλι.

Εκτός από τα επιχειρηματικά του επιτεύγματα στο χώρο της ναυτιλίας, σημαντικό ήταν και το φιλανθρωπικό του έργο, άγνωστο σε πολλούς

«Φεύγοντας» άφησε παρακαταθήκη στους κληρονόμους του να συνεχίζουν το τελευταίο μεγάλο του project που ήταν να «αναστήσει» το θρυλικό Αβέρωφ. Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή μιας και το πλοίο βρίσκεται στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για εργασίες συντήρησης και επισκευής.

Η κηδεία του θα γίνει την επόμενη εβδομάδα από το Α’ Νεκροταφείο.