Στον Άρειο Πάγο κρίνεται το μέλλον του πρώην αρχηγού της Αντιτρομοκρατικής της ΠΓΔΜ

Η έκδοση ή μη του 30χρόνου πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων, Ντεργιάν Βούκοβιτ, επρόκειτο να συζητηθεί αύριο στον Άρειο Πάγο, αλλά λόγω της γενικής απεργίας, αναμένεται να αναβληθεί.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Ντεργιάν Βούκοβιτ, ήταν γνωστός αθλητής στα Σκόπια, αστυνομικός, σερβικής καταγωγής και Χριστιανός Ορθόδοξος. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι επί κυβερνήσεως Γκρουέφσκι θεωρείτο “ήρωας” στη χώρα του, αλλά από την πτώση του και έπειτα, οι Αλβανόφωνοι θέλησαν να τον εκδιώξουν, καθώς ως επικεφαλής της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων, συγκρούστηκε με αλβανόφωνο παρακλάδι του UCK.

Αρχικά, υποβιβάστηκε και απασχολήθηκε σε δουλειά γραφείου, ενώ τον Σεπτέμβρη του 2016 συνελήφθη από τις Σκοπιανές αρχές καθώς, στο αυτοκίνητο του βρέθηκε μια βόμβα Μ93 και 805 γραμμάρια μαριχουάνας.

Ο 30χρόνος αξιωματικός κατάφερε να δραπετεύσει στην χώρα μας. Οι αρχές των Σκοπίων εξέδωσαν σε βάρος του «ερυθρά αγγελία» και τελικά συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένου Φεβρουάριο.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, αποφάσισε αρχικά την έκδοσή του, αλλά οι δικηγόροι του άσκησαν αναίρεση και η υπόθεσή αναμένεται να κριθεί από τον Άρειο Πάγο.