Πυρ και μανία ο Καμμένος στο 401ΓΣΝ - 20 και 30 ημέρες φυλακή σε στελέχη

Στις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πέρασε τη πύλη του 401 ΓΣΝ με στόχο να πάει στο 251 ΓΝΑ, για να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο.

Πριν πάει όμως στο 251 ΓΝΑ, σταμάτησε στα εξωτερικά ιατρεία του 401, προκειμένου να συναντήσει ένα δικό του άνθρωπο. Εκεί διαπίστωσε ότι υπήρχαν περίπου 50 άτομα σε αναμονή. Ο ΥΕΘΑ ρώτησε ενδεικτικά ορισμένους πόση ώρα περιμένουν και οι απαντήσεις δεν τον ικανοποίησαν καθόλου. Δυο ώρες ο ένας, δυόμιση ο δεύτερος, πάνω από μία ο τρίτος και πάει λέγοντας.

Σύμφωνα με το militaire.gr, αυτό και μόνο ήταν ικανό για να κάνει ταύρο εν υαλοπωλείω τον κ. Καμμένο και αμέσως κατευθύνθηκε στο γραφείο κίνησης των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία, ώστε να ρωτήσει προς τι τόση καθυστέρηση. Η απάντηση που του δόθηκε ήταν ότι μια βλάβη στον “εκτυπωτή” καθυστερούσε τη ροή εξέτασης των ασθενών.

Ο Καμμένος ζήτησε να δει τον επόπτη και κάπου εδώ αρχίζει η έκρηξη. Η, σχεδόν 30λεπτη, καθυστέρηση του επόπτη, αλλά και μίας εποπτεύουσας έριξε κι άλλο λάδι στην φωτιά.

Τότε αμέσως στο 401 ΓΣΝ, κλήθηκαν ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Διευθυντής του νοσοκομείου για να απολογηθούν στον υπουργό.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για τις καθυστερήσεις εξυπηρέτησης των ασθενών, αλλά και στον “εντοπισμό” όσων είχαν υπηρεσία δεν κρίθηκαν επαρκής, με αποτέλεσμα να ο κ. Καμμένος να επιβάλλει φυλακές 20 και 30 ημερών σε τρία στελέχη του νοσοκομείου.