Τσίπρας: Ρεαλιστικός ο στόχος για 30 εκατ. τουρίστες

Ρεαλιστικό χαρακτήρισε τον στόχο για 30 εκατομμύρια τουρίστες φέτος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρέαδη, στο Μέγαρο Μαξίμου, επισήμανε, ωστόσο, ότι αυτό «θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς συγκυρίες». Στην συνάντηση στην οποία συμμετείχε και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ συμφώνησαν ότι ο τουρισμός έχει σημειώσει μεγάλη άνοδο με τον κ. Τσίπρα να λέει ότι ο τουρισμός “είναι μια προστιθέμενη αξία στην οποία πρέπει να γίνουν πράγματα και να έχουμε πολλαπλασιαστικά οφέλη”.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Ανδρέαδη ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «είστε από τους λίγους Έλληνες που χάσατε το στοίχημα. Το κέρδος είναι ότι έχουμε μεγάλη τουριστική αύξηση» και υπογράμμισε ότι «ο τουρισμός βοήθησε στην κρίση και έδωσε ώθηση στην οικονομία. Θα πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, σημείωσε ότι «με ορίζοντα το 2021 στόχος μας είναι να έρθουν στην Ελλάδα πάνω από 35 εκατομμύρια τουρίστες, με τα έσοδα του τουρισμού να κινούνται στα 19 έως 20 δισ. ευρώ» και εκτίμησε ότι «έχουμε μπροστά μας ένα πολύ καλό μέλλον».

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Ανδρέας Ανδρεάδης ρωτήθηκε για το θέμα της αξιολόγησης, απαντώντας ότι «η εικόνα που έχω είναι ότι πάμε για κλείσιμο της αξιολόγησης».