Η ΕΛ.ΑΣ "χτενίζει" τις αποστολές στα ΕΛΤΑ - Ψάχνει ύποπτα πακέτα - βόμβες

Προς αναζήτηση και άλλων πιθανών φακέλων με νέους στόχους βρίσκονται οι ελληνικές αρχές, έπειτα από τα πακέτα-βόμβες στο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλύει μια μια τις αποστολές στα ΕΛΤΑ από τις 14 Μαρτίου με σκοπό να εντοπίσει οποιοδήποτε ύποπτο στοιχείο, προκειμένου να εντοπίσει και άλλους αντίστοιχους φακέλους με στόχο Ευρωπαίους αξιωματούχους που έχουν ήδη ταχυδρομηθεί.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν γίνει και άλλες ύποπτες ταχυδρομικές αποστολές, στις οποίες πιθανόν να αναγράφονται ονόματα Ελλήνων πολιτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναζητά και τις αντίστοιχες αποδείξεις πριν φτάσουν οι φάκελοι στον προορισμό τους. Δεν έχει καθοριστεί ακριβώς ο αριθμός των ύποπτων δεμάτων, ωστόσο οι εκτιμήσεις των αρχών είναι πως πρόκειται για λιγότερα από ό,τι στις 14 αποστολές αντίστοιχων δεμάτων σε στόχους, όπως η Άγκελα Μέρκελ, το 2010.

Άλλωστε το κείμενο των Πυρήνων της Φωτιάς που ανέλαβαν την ευθύνη για το πακέτο προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρόκειται για κείμενο θέσεων και όχι προκήρυξης. Σε αυτό οι συντάκτες επιφυλάσσονται για την συνολική ανάληψη της ευθύνης, αναλόγως με το πόσοι και ποιοι φάκελοι με εκρηκτικά θα εντοπιστούν τελικώς.

Όπως αναφέρεται: «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».