ΓΓΒ: Φόβοι διαρροής αερίου σε κουζίνες Bosch και Pitsos

Σε έλεγχο για πιθανότητα διαρροής αερίου στις κουζίνες των εταιρείων Bosch και Pitsos που έχουν κατασκευαστεί από το 2006 έως το 2011 καλεί τους καταναλωτές η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας προειδοποιεί τους καταναλωτές ότι ενδέχεται τα συγκεκριμένα προϊόντα να παρουσιάζουν βλάβη στο εξάρτημα σύνδεσης αερίου με αποτέλεσμα την πρόκληση διαρροής αερίου, ενώ σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει ακόμη και ο κίνδυνος έκρηξης.

Οι κάτοχοι ελεύθερων κουζινών αερίου των εταιρειών Bosch και Pitsos μπορούν να ελέγξουν αν η συσκευή τους έχει πρόβλημα καλώντας στο 18182 ή να ελέγξουν τα σχετικά στοιχεία της συσκευής τους στο www.gascookingsafety.com

Για την αποφυγή κινδύνου, οι κάτοχοι επηρεαζόμενων συσκευών θα πρέπει να απενεργοποιήσουν την παροχή αερίου στη συσκευή και να μην την χρησιμοποιήσουν έως ότου αντικατασταθεί το εξάρτημα σύνδεσης αερίου. Σε κάθε κάτοχο επηρεαζόμενης συσκευής θα γίνει δωρεάν αντικατάσταση του εξαρτήματος σύνδεσης από εξουσιοδοτημένο τεχνικό του service στην κατοικία του κατόχου.