Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα: Ανησυχώ για ατύχημα στο Αιγαίο

Ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεν δίστασε να εκφράσει την ανησυχία του για ενδεχόμενο ατύχημα στο Αιγαίο.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, ο Πάιατ μίλησε για την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Πέλαγος τονίζοντας πως “ανησυχεί για ατυχήματα”. Σημείωσε ωστόσο ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας είναι πολύ υπεύθυνη.

Συνεχίζοντας, ο πρέσβης των ΗΠΑ τόνισε ότι η χώρα του και η Ελλάδα παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ.

Απαντώντας στην ερώτηση για το ποιον μπορεί να καλέσει η Αθήνα στην περίπτωση που η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου, υπογράμμισε ότι «έχουμε εμπλακεί στενά, και εμείς και η πρεσβεία στην Άγκυρα».

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση και τον ρόλο που θα παίξει στο πρόγραμμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Τζέφρι Πάιατ δήλωσε ότι σχετικά με το θέμα του Ταμείου δεν έχει παρατηρήσει κάποια αλλαγή στάσης από την Κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Τέλος, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την ανάπτυξη της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τη σημασία των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά, ώστε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα.