Τι προκάλεσε την τραγωδία στην ΕΟ Αθηνών - Λαμίας; Τα νέα στοιχεία και τα σενάρια

Το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε τέσσερα άτομα, μεταξύ των νεκρών είναι και ένα τρίχρονο αγοράκι, εξακολουθεί να απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη, που παρακολουθεί σαστισμένη τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προσέκρουσε η Porsche πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο εγείρουν πολλά ερωτηματικά για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος. Την ίδια στιγμή συγκλονίζουν οι πληροφορίες ες που έρχονται στο φως για τα θύματα της τραγωδίας.

‘4 μηνών έγκυος η νεκρή μητέρα’

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο ξάδερφος του συζύγου της άτυχης γυναίκας και μητέρας, Γιώργος Κωνσταντινίδης, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, η μητέρα ήταν  σε ενδιαφέρουσα και μάλιστα τεσσάρων μηνών.

‘Ο υιός Βακάκης πριν ξεκινήσει για ταξίδι του ίσως ήπιε στην Κηφισιά’

Η μαρτυρία του υπευθύνου ασφαλείας του καταστήματος Jumbo στην ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει ότι ο 24χρονος πήρε το αυτοκίνητό του μαζί με τον συνομήλικο φίλο του και αφού συναντήθηκαν σε κατάστημα της Κηφισιάς με την παρέα του, ξεκίνησαν με προορισμό την Αράχωβα.

Στην Κηφισιά, διόλου απίθανο, να κατανάλωσαν αλκοόλ στο πλαίσιο της συνάντησης με την παρέα τους. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο επιβαίνοντες στην Porsche να βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Κάτι τέτοιο θα φανεί με την ολοκλήρωση της νεκροτομής και των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες θα δείξουν αν είχε γίνει νωρίτερα χρήση αλκοόλ.

‘Άπειρος για αγωνιστικά αυτοκίνητα ο μικρός Βακάκης’

Σημαντικό ρόλο στην πρόκληση του δυστυχήματος φέρεται να διαδραμάτισε η απειρία του οδηγού, καθώς δεν συνήθιζε να οδηγεί καθημερινά αυτοκίνητο τόσο μεγάλων κυβικών.

‘Με 200 έτρεχε το πολυτελές αυτοκίνητο που σκόρπισε το κακό’

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών μαρτυρούν ότι η Porsche έτρεχε με πάνω από 200 χλμ., ωστόσο, όπως ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας Γιώργος Θεοχαρόπουλος στο δελτίο του Star, «περίπου ένα χιλιόμετρο πριν το σημείο του δυστυχήματος με προσπέρασε η Porsche. Ο δρόμος ήταν βρεγμένος αλλά δεν έβρεχε εκείνη την ώρα. Με προσπέρασε κανονικά, από αριστερά, αλλά με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα. Εγώ πήγαινα με 140, η Porsche ίσως πήγαινε και με 300 χιλιόμετρα την ώρα».

«Την ώρα που με προσπερνούσε, αυτό που κατάλαβα ήταν ένας θόρυβος και ένιωσα ένα τράνταγμα, όπως είναι όταν σε προσπερνάει κάτι με υπερβολική ταχύτητα» εξήγησε.

Ο αυτόπτης μάρτυρας τόνισε επίσης ότι όταν το αυτοκίνητο τον προσπέρασε από αριστερά με ιλιγγιώδη ταχύτητα, βγήκαν καπνοί από τα λάστιχα και στο οδόστρωμα διασκορπίζονταν κομμάτια ελαστικού.

‘Μειωμένη επαφή των ελαστικών με το οδόστρωμα λόγω βροχής’

Στα περισσότερα σημεία της εθνικής οδού, την στιγμή που σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα έβρεχε, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να παρουσιάζει ελαφρά ολισθηρότητα, γεγονός που, όμως, δεν είναι σε θέση από μόνο του,να προκαλέσει τέτοια τροπή στο όχημα.

‘11 χρονών ελαστικά “φορούσε” το φονικό αυτοκίνητο’

Δημοσιογράφος που πραγματοποίησε αυτοψία, εντόπισε αποδεικτικά στοιχεία που δήλωναν πως τα λάστιχα του αγωνιστικού οχήματος ήταν κατασκευασμένα την 48η εβδομάδα του 2006.

Αν το συγκεκριμένο στοιχείο επιβεβαιωθεί, αυτό σημαίνει ότι τα λάστιχα του πολυτελούς αυτοκινήτου ήταν «ηλικίας» 11 ετών.

Ας σημειωθεί ότι οι περισσότερες εταιρίες παραγωγής ελαστικών αυτοκινήτων, συνιστούν στους ιδιοκτήτες οχημάτων να αλλάζουν τα ελαστικά τους στα 2- 5 χρόνια maximum.