Ο Γ. Αντετοκούνμπο τσολιάς με την ελληνική σημαία- Συγκινητικές φωτογραφίες

Σπάνια συναντάμε στη ζωή ανθρώπους που να ενσαρκώνουν ιδεώδη και υψηλά νοήματα, με την στάση ή ακόμα τον ίδιο τους το βίο.

Μια τέτοια σπανιότητα είναι και ο μεγάλος αθλητής Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει γίνει η προσωποποίηση μιας άλλης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να δίνει ευκαιρίες σε όλους να κάνουν δυνατό το αδύνατο.

0c286c57b4ad8bdafc45c94800538edf

Ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο, παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία που μεγάλωσε στα Σεπόλια, έγινε ο πρώτος Έλληνας, αλλά και ο νεότερος μη Αμερικανός που συμμετείχε ως βασικός παίχτης σε All Star Game.

Με φανέλα του μόνο την γαλανόλευκη, έκανε την χώρα που μεγάλωσε να ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη στο μεγαλύτερο μπασκετικό σόου του πλανήτη. Στην παρθενική του εμφάνιση μάλιστα ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας της Ανατολής. Πάτησε το υψηλότερο σκαλί της καριέρας του μέχρι την επόμενη επιτυχία του.

Όλος ο κόσμος πλέον, χάρις τον «Greek Freak» μιλάει για την χώρα μας, ενώ δεν αποκλείεται εξ’ αιτίας της διαφήμισης που έχει κάνει να  επισκεφτούν την Ελλάδα περισσότεροι Αμερικανοί, για να έρθουν σε επαφή με τη χώρα που άνδρωσε το «φαινόμενο» Γιάννη Αντετοκούνμπο. Έτσι άλλωστε φαίνεται να τονίζουν εκπρόσωποι μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων των ΗΠΑ.

7c3835a1b178c7855421fb17c1f8d6dc

Ο ίδιος όπου σταθεί και όπου βρεθεί, κρατά την σημαία της χώρας που του έμαθε να σκέφτεται ότι «…το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους, αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας, ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας». Χωρίς δεύτερη σκέψη, εκφράζει την αγάπη του για την πατρίδα Ελλάδα, καθιστώντας τον εαυτό του τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρα μας.

d2de5e2a8c3ca177c8a7bb825a2356c6Την αγωγή που απέκτησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, την οφείλει στην οικογένεια του, στους μετανάστες γονείς του, οι οποίοι ένιωθαν  ιδιαίτερο σεβασμό για τη χώρα που τους υποδέχτηκε. Αυτό υποδηλώνεται και από την πρόσφατη ανάρτηση της μητέρας του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως τους δασκάλους και καθηγητές που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην άριστη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών της. Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο έγραψε: «Θα θέλαμε αυτή τη στιγμή να ευχαριστήσουμε και να δώσουμε τα εύσημα στους Ελληνες δασκάλους που υποστήριξαν τα παιδιά μας στην εκπαίδευσή τους στην Ελλάδα. Και πάλι σας ευχαριστούμε».

8ff8808302f794741fb99856bf8c39d9Η ζωή της οικογένειας ήταν πολύ δύσκολη. Ο Τσαρλς και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο έχουν πέντε γιους, τον Φράνσις, που παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο στη Νιγηρία, τον Θανάση, κι αυτός μπασκετμπολίστας στην Ισπανία, τον Γιάννη, τον Κώστα και τον βενιαμίν της οικογένειας Αλέξανδρο.

Ο μικρός Γιάννης λάτρευε το ποδόσφαιρο επειδή έπαιζε και ο πατέρας του. Όμως ήθελε ο,τι κάνει στον αθλητισμό να είναι μαζί με τον μεγάλο του αδελφό Θανάση, οπότε το μπάσκετ άρχισε να κερδίζει έδαφος σιγά σιγά στην καθημερινότητά του. Για τα γράμματα, ούτε λόγος, δεν τα κατάφερνε με την παπαγαλία του σχολείου και τις στείρες γνώσεις.

5b76e31734e34347a28c19432bc74856Η χώρας μας αποτελούσε μοναδική πατρίδα για τα παιδιά αυτά. Η Περιουσία του Γιάννη δεν είναι μόνο τα συμβόλαια του NBA, αλλά η αγάπη των Ελλήνων γι’ αυτόν και την οικογένεια του, που από την πρώτη στιγμή τους αγκάλιασαν με αγάπη και φιλοξενία.