Κανείς δεν γνωρίζει πού κρατούνται οι δύο Τούρκοι κομάντος - Τι λέει η ΕΛΑΣ

Άγνωστο παραμένει πού κρατούνται οι δύο Τούρκοι κομάντος οι οποίοι πέρασαν τα ελληνικά σύνορα στις 15 Φεβρουαρίου και παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές. Οι δύο στρατιωτικοί καταζητούνται από τις τουρκικές αρχές, καθώς κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν.

Επισήμως έγινε γνωστό ότι κρατούνται “σε ασφαλή χώρο”, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

Οι δύο κρατούμενοι, Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο σχέδιο δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου του 2016. Πρόκειται για δύο από τους συνολικά 47 κατηγορούμενους, οι οποίοι δικάζονται στην Άγκυρα. Πρόκειται για ένα νέο σοβαρό επεισόδιο, που ενδέχεται να κλονίσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία.

Ρεπορτάζ του STAR ανέφερε πως οι δύο Τούρκοι μεταφέρθηκαν από την Ορεστιάδα στην Κομοτηνή, για να ανακριθούν στον εκεί κεντρικό σταθμό της ΕΥΠ για τη Θράκη, με προοπτική να μετακινηθούν στην Αθήνα μέσα στο τριήμερο, ωστόσο το Αρχηγείο το διέψευσε κατηγορηματικά.

Στη δίκη των 47 ατόμων που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες στην Τουρκία, τρία άτομα δικάζονται ερήμην καθώς διαφεύγουν της σύλληψης. Το ένα από αυτά είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος και οι άλλοι δύο φέρονται να είναι οι λοχίες που συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Με αφορμή αναφορές σε Μ.Μ.Ε. διευκρινίζεται ότι, οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15 Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο».

Οι δύο Τούρκοι κομάντος έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου το οποίο είναι υπό εξέταση, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον και το δικαστικό αίτημα της Τουρκίας για την έκδοσή τους.

Ωστόσο πρόκειται για μια περίπτωση εντελώς διαφορετική από εκείνη των 8 Τούρκων αξιωματικών, καθώς εδώ φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ενδείξεις σε βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κρατούμενοι είχαν δηλώσει αρχικά ότι είναι ηλεκτρολόγοι και τεχνικοί, όμως στη συνέχεια αποκάλυψαν την ταυτότητά τους.

Σε εξώφυλλο της Sabah οι 2 στρατιωτικοί

Μερικές ημέρες μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, η εφημερίδα Sabah είχε δημοσιεύσει τα πρόσωπα 18 ατόμων που φέρονται να είχαν οργανώσει το σχέδιο δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε αυτό εμφανίζονται και οι δύο κομάντος που κρατούνται στη χώρα μας.