Τα άκουσε ο Πολάκης για τις περικοπές στην ειδική αγωγή

Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Βύρωνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Παύλο Πολάκη δεν ήταν τόσο ήρεμη όσο θα περίμεναν οι διοργανωτές της.

Ο  υπουργός, είχε την ευκαιρία να τα “ακούσει” από πρώτο χέρι, από γονείς και λογοθεραπευτές σχετικά με τις περικοπές κονδυλίων για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Ο κ. Πολάκης είχε αναπτύξει τη ρητορική του κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα κανάλια.

Στο σημείο αυτό μία λογοθεραπεύτρια πήρε τον λόγο και του ζήτησε να της εξηγήσει γιατί περικόπηκαν τα κονδύλια για τη φοίτηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

«Έχω το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας το 2015, 1η Ιουλίου του 2015», ανέφερε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας η λογοθεραπεύτρια με τον υπουργό να απαντά: «Άλλοι παπάδες ήρθανε, άλλα χαρτιά βαστούνε». Η λογοθεραπεύτρια απάντησε: «Συνεχίζεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμώ και το δικό σας έργο. Δεν θέλετε τέτοιους; Αλήθεια; Τι θέλετε, τι θέλετε κύριε; Θέλετε ανθρώπους που να γλείφουν τους υπουργούς;».

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης πήρε ξανά το λόγο υποστηρίζοντας: «Θα αλλάξει το παραμύθι αυτό, αυτό θα γίνει, λοιπόν, οπότε, επειδή, προσέξτε, εμείς δεν πέσαμε τον Άρη, ξέρουμε τι συμβαίνει και θα δώσουμε μία δίκαιη λύση».