Χαλάει ο καιρός - Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για καταιγίδες & χαλάζι

Οι ηλιόλουστες ημέρες μάλλον ήρθαν για να φύγουν, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο καιρός θα χαλάσει σταδιακά από το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά αναμένονται ισχυροί άνεμοι και χαλαζοπτώσεις.

Περισσότερο θα επηρεαστούν οι περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και πιθανόν από το βράδυ η δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την κεντρική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο.

Την ίδια ημέρα αναμένεται επιδείνωση του καιρού κατά διαστήματα στην Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα τις Κυκλάδες, αλλά και τη δυτική Κρήτη.

Όσο για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, θα επηρεαστούν οι ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του καιρού στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).