Δημοσκόπηση - έκπληξη: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Καταλληλότερος ο Τσίπρας

Προβάδισμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 20,1%, ενώ δεύτερη ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 18,5%.

Πρόκειται για έρευνα της Bridging Europe, εταιρεία δημοσκοπήσεων η οποία όμως δεν είναι μέλος του σχετικού συνδέσμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 6,9%, τέταρτο η Χρυσή Αυγή με 6,2%, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 4,5% και έκτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%.

Εκτός βουλής καταγράφονται η Λαϊκή Ενότητα με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%. Πάνω από το Ποτάμι που καταγράφει μόλις 1,1% βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.

Σημειώνεται πάντως ότι το ποσοστό του “Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ” είναι πολύ υψηλό, ώστε να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα.

Αντίθετα με προηγούμενες δημοσκοπήσεις ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει θετικές και πολύ θετικές γνώμες σε ποσοστό 46%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις 18%.

Ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνήθως ανέρχεται πρώτος και με διαφορά από τον Πρωθυπουργό, τώρα στη δημοσκόπηση βρίσκεται στην 4η θέση, με ποσοστό μικρότερο από εκείνο του Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος έρχεται δεύτερος με 27% θετικές και πολύ θετικές γνώμες. Στην ίδια λίστα τρίτος ανέρχεται ο Πάνος Καμμένος με 23%.

Όσο για το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, οι συμμετέχοντες θεωρούν σε ποσοστό 67% φταίει η Γερμανία και μόλις το 10% επιρρίπτει ευθύνες στην Κυβέρνηση.