Οι Δανοί ζητούν άμεσα τη βοήθεια των Ελλήνων (video)

“Βοηθήστε έναν Δανό” είναι ο τίτλος της καμπάνιας που εμπνεύστηκε ο μη κυβερνητικός οργανισμός “Danish Cancer Society” και του ανεξάρτητου ιδρύματος TrygFonden κατά του καρκίνου του δέρματος.

Οι Δανοί ζητούν τη βοήθεια των Ελλήνων ώστε να μειωθούν τα κρούσματα του καρκίνου του δέρματος στη χώρα μας.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό βίντεο και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα, κάθε ημέρα ένας Δανός πεθαίνει από την ασθένεια, καθώς ο λαός αυτός δεν είναι συνηθισμένος στον ήλιο με αποτέλεσμα να αγνοεί τους βασικούς κανόνες για την προστασία από την ακτινοβολία.

Το παρακάτω βίντεο δεν είναι το μοναδικό που δημιουργήθηκε για την καμπάνια, καθώς οι Δανοί επέλεξαν πέντε μεγάλους ταξιδιωτικούς προορισμούς και δημιούργησαν πέντε ξεχωριστά βίντεο. Εκτός από την Ελλάδα,  αγαπημένες χώρες των Δανών που έχουν επιλεγεί είναι η Ταϊλάνδη, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Τι αναφέρει η ιστοσελίδα της ενημερωτικής καμπάνιας:

Βοηθήστε έναν Δανό υπενθυμίζοντάς του να πηγαίνει στη σκιά όσο το δυνατόν συχνότερα. Πολλοί Δανοί δεν γνωρίζουν ότι ο ήλιος μπορεί να είναι δύο φορές πιο ισχυρός στο εξωτερικό απ’ ότι στη Δανία.

Βοηθήστε έναν Δανό, λέγοντάς του ότι η πιο αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο είναι ένα καπέλο ηλίου με φαρδύ γείσο και ρούχα που καλύπτουν τα μπράτσα και τους μηρούς.

Βοηθήστε έναν Δανό προσφέροντάς του αντηλιακό. Το αντηλιακό πρέπει να είναι τουλάχιστον SPF 30 και πρέπει να αλείφεται σε παχύ στρώμα.