Πρεμιέρα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο με βανδαλισμούς από κουκουλοφόρους

Μπορεί από χθες 1η Φεβρουάριου ξεκίνησε η σταδιακή εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες οι αντιδράσεις και οι ακρότητες των κουκουλοφόρων για την μη εφαρμογή του δεν έλειπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθενται  σε σταθμούς του ηλεκτρικού με στόχο την καταστροφή των ακυρωτικών μηχανημάτων. Καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν ξηλώσει δεκάδες.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι εισέβαλαν το πρωί της Τετάρτης σε τέσσερα λεωφορεία στην περιοχή του Ζωγράφου και αφαίρεσαν συνολικά 21 ακυρωτικά μηχανήματα.Περίπου 40 άτομα μπήκαν στα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στις αφετηρίες των γραμμών «220» και «608» στου Ζωγράφου και, αφού κατέβασαν τους οδηγούς, με ηλεκτρικά κατσαβίδια αφαίρεσαν 14 καινούργια και επτά παλιά ακυρωτικά μηχανήματα.

Η τελευταία επίθεση για τον ίδιο λόγο έγινε  πριν από μια εβδομάδα, σε λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα και πάλι στην αφετηρία έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Τότε ήταν τέσσερις οι δράστες που βγήκαν από το χώρο της Πανεπιστημιούπολης, μπήκαν στα σταματημένα λεωφορεία κι αφού έσπασαν τέσσερα ακυρωτικά μηχανήματα, διέφυγαν και επέστρεψαν στην Πολυτεχνειούπολη, για να εκμεταλλευθούν το άσυλο και να μη συλληφθούν.