"Έμβλημα" των 8ο's το νεύμα Παπανδρέου στη Λιάνη - Σε playmobil έκδοση στο πλαίσιο του GR80s(φωτό)

Στις 22 Οκτωβρίου 1988, ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεφε από το Χέφιλντ έχοντας περάσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του και εν μέσω φημών για την σχέση του με την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη. Εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο να τον υποδεχτούν και ο ηγέτης του κόμματος τους επεφύλαξε μια έκπληξη βάζοντας…τέλος στις φήμες – και καθιστώντας τες πλέον βεβαιότητες.

Όσα διαδραματίστηκαν μπορούν να περιγραφούν ως εξής: Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατεβαίνει τα σκαλιά χαιρετώντας το πλήθος. Περίπου στη μέση της σκάλας όμως στέκεται, γυρνά προς τα πίσω και κάνει νόημα με το χέρι του σε κάποιον να κατέβει μαζί του. Αυτός ο «κάποιος» δεν είναι άλλος από την Δήμητρα Λιάνη, γνωστή και ως Μιμή, και η σχέση τους εκείνη τη στιγμή αποκτά επίσημη υπόσταση.

Η στιγμή εκείνη που έδωσε τροφή για μέρες στον ελληνικό Τύπο της εποχής – στον δε σκανδαλοθηρικό ακόμη περισσότερο – περνάει πλέον στην “αιωνιότητα” μέσω της έκθεσης GR80s για την Ελλάδα της δεκαετίας του 1980, που φιλοξενείται στην Τεχνόπολη, καθώς επελέγη να αναπαραστυηθεί με… playnmobil. Έτσι θα τη μάθουν και όσοι δεν την έζησαν από κοντά…

Φωτογραφίες: Twitter